11 Temmuz 2015 Cumartesi

Zor robotlar uzuvları kaybettikten sonra bile çalışmaya devam

Robotlar hayvanlardan daha hızlı veya daha güçlü olacak şekilde tasarlanmıştır edilebilir olsa da, o yaralı oldu sonra vahşi bir hayvan gibi esnek olan bir robot karşılamak için nadirdir. Hayvanlar hayatta uyum ve Fransa ve ABD'den araştırmacılar bile büyük hasar aldıktan sonra çalışmaya devam edebilirsiniz robotlar geliştiriyoruz.

Dergi yayınlanan yeni bir kağıt Doğa ayrıntıları ve kayıpları telafi etmek için bir yol bulma, hasar görmesini sonra uyum ve iki dakika içinde ve gerek kalmadan, çalışmaya devam etmek için bir robot sağlayan yeni bir deneme-yanılma algoritması gösterir kendi kendine teşhis işlemini gerçekleştirmek veya önceden belirlenmiş acil durum planları güveniyor. Diğer bir deyişle, robot daha yakından hayatta kalmak için vahşi yaralandı zaman bir hayvan tepki zorunda kalabilirsiniz nasıl taklit etmek algoritması kullanarak, sahada, anında doğaçlama olduğunu.

Robot hasarlı sonra, kendi performansına geribildirim alarak araştırmacılar robot operasyonel kalabilmesi için adapte çalışır gibi sürekli güncellenmesi bir davranış performans haritası dediğimiz oluştururken kendi görevlerini yerine girişimi devam ediyor.

Nasıl çalıştığını bir örnek için aşağıdaki videoyu izleyin - altı bacaklarda birinde gücünü kaybettikten sonra, ilk özellikli robot az o hareket devam sağlayacak iz-yanılma deneme bir dakikadan daha içinde yeni bir yürüyüş keşfeder onun atanan yörünge.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder