24 Temmuz 2015 Cuma

Sakarin kanserle savaşan ilaçlar

Bir diş hekiminden danışmanlık ya da plaj sezonu için vücutlarını hazırlayan olsun, insanlar bir yapay tatlandırıcı yerine şeker ulaşabilir nedenleri bir dizi var - onun kanserle savaşan özellikleri bunlardan biri olması olası olsa. Ancak yeni bir araştırma sakarin gibi bilinen yaygın şeker yerine ilaç tedavilerinin yeni tür için temel teşkil edebilecek iddia bilim adamları özellikle kanserlerin büyümesini engelleyebilecek olduğunu göstermektedir.

Önceki araştırmalar ilaç tedavisi için potansiyel bir hedef olarak karbonik anhidraz IX (CA IX) olarak adlandırılan bir protein oluşturmuştur. Bu protein, göğüs, akciğer, karaciğer, böbrek, pankreas ve beyin gibi oldukça agresif kanser, bir dizi mevcuttur. Onlara büyümek ve vücudun diğer bölümlerine yayılabilir yeteneği veren, hem de pH seviyelerini düzenleyen ve kanser hücrelerini çevreleyen çalışır.

Ama bu yaklaşım ile bir komplikasyon (CA IX) çalışma düzeni her şeyi tutmaya yardımcı vücutta bulunan diğer 14 carbonix anydrase proteinleri, çok benzer olduğudur. Zor bir görev kanıtlanmış, ancak daha sonra İtalyan bilim adamlarından oluşan bir ekip sakarin faaliyetlerini engellemek için (CA IX) seçici bağlayıcı tam olarak bu yeteneği sahip olduğunu bulduklarını bozulmamış yararlı proteinleri bırakırken IX hedeflenmiş olabilir

CA nasıl çalışmak. son gelişme bu bilgi üzerine inşa etmek istedi bilim adamları uluslararası bir ekip ellerinde geliyor. Onlar CA IX bağlamak için 1000 kat daha fazla olduğunu saptayarak, sakarin, benzer kimyasal özelliklere sahip olan bir glikoz molekülü ihtiva eden bir bileşim oluşturulur, ve aynı zamanda etkin bir şekilde inhibe etmek için gerekli protein sakarin miktarı azalır.

Araştırmacılar şimdi sakarin CA IX ve sürecin nasıl onun kanserle savaşan yeteneğini artırmak için ince ayar sakarin bazlı bileşikler tarafından geliştirilmiş olabilir bağlar nasıl daha yakından incelemek için X-ışını kristalografisi kullanıyorsunuz. Ne kanser tedavileri için CA IX proteini gibi umut verici bir hedef yapar gastrointestinal sistem kenara, sağlıklı insan hücrelerinde bulunan olmadığı gerçektir. Bu bir gün daha az yan etkileri olan düşük dozajlar ve uyuşturucu anlamına gelebilir.

"Bu agresif kanserleri hedef olası bir öncü bileşim olarak dahil gibi sakarin gibi basit bir molekül, kendi kahve günlük koymak bir şey birçok kişi, kullanılmayan kullanımları olabilir bana nasıl amaze asla," Robert McKenna, Ph.D. Florida Üniversitesi'nden ve projenin araştırmacılarından biri. "Bu sonuç birçok kanserlerin tedavisinde üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olabilecek ortak bir çeşni türetilen yeni bir anti-kanser ilacı geliştirmek için potansiyel açılır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder