21 Temmuz 2015 Salı

Spitzer uzay teleskopu en uzak bilinen gezegenlerin

NASA Spitzer Uzay Teleskobu , bazı 13.000 ışıkyılı uzaklıkta yer alan bir uzak gaz devi gözlemlemek için Şili'deki Las Campanas Gözlemevi'nde Polonya Optik Yerçekimi Lensing Experiment (OGLE) 'ın Varşova Teleskobu ile çalıştı. keşif Samanyolu galaksisinin içinde gezegenlerin dağılımı anlayışımızı geliştirmemize yardımcı olacaktır.

OGLE-2014-BLG-0124L olarak bilinen gezegen, ilk keşif, mikro-mercekleme olarak bilinen bir algılama yöntemi sayesinde mümkün oldu. Bir yıldız diğerinin önünde doğrudan geçerken, yakın nesnenin yerçekimi parlatma ve ikincil yıldızdan gelen ışığı büyüteç, bir mercek gibi davranır. İki yıldızlı yakın yörüngesinde bir gezegen varsa, küçük bir Pat gözlenen büyütme görünür olacaktır.

tekniği astronomlar uzaktaki nesneleri belirlemek ve tanımlamak için izin verir, ve şu ana kadar 30 gezegenlerin keşfi için sorumlu olmuştur. Mikromerceklenme yararlı bir gezegen avı tekniği Ancak, ön yıldızın loş ışık zor gözlenen gezegenlere mesafeyi saptamak yapabilirsiniz. Mikromerceklenme olayları ile tespit edilen gezegenlerin etrafında yarısı konumlarını yöntemi ile doğruladı başarısız olmuştur. Söz konusu gezegen ilk yer tabanlı Varşova Teleskobu tarafından keşfedilen, ama takım Spitzer Uzay Teleskobu çağırıyoruz zorunda kaldı - tam olarak nerede çalışmak - Dünya'dan Güneş, şu anda bazı 128 milyon mil (207 milyon km) çevreleri gezegen bulunur.

Spitzer yeryüzünde toprak tabanlı teleskop ile eş zamanlı olarak, mikromerceklenme olayı izlerken görevlendirildi. Bir paralaks ölçü olarak bilinen bir teknik - Teşekkürler kurulumları arasında büyük mesafe, uzay teleskobu mesafe hesaplama yapmak için kullanılan zaman içinde fark ile, yaklaşık 20 gün onun yer tabanlı meslektaşı önce büyütme telltale Pat gözlendi. Bazı 13.000 ışık yılı - - yıldıza mesafeyi ve yörüngedeki gezegeni bilmeden de gezegen Jüpiter'in yarısı etrafında bir kütleye sahip olduğunu hesaplamak için bir ekip sağladı. "Gezegenler bizim gökadanın merkezindeki şişkinlik ya da bu gözlemler çok önemlidir neden galaksinin, bir diskte daha sık olup olmadığını bilmiyoruz," Cambridge, Massachusetts Astrofizik Harvard-Smithsonian Center Jennifer Yee dedi.

Spitzer Teleskopu, daha önce Varşova ile birlikte 22 diğer mikromerceklenme etkinlikleri izledi, ancak bu son gözlemi bir gezegenin varlığını doğrulamak için ilk. İleriye yönelik olarak, uzay teleskobu bizim ev galaksi boyunca yıldız ve gezegen dağılımının anlayışımıza önemlidir veri toplama, 120 tür olayların bu yaz (Kuzey Yarımküre) gözlemlemek için kullanılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder