17 Temmuz 2015 Cuma

Brunel ilk projesi yeraltı tiyatrosu haline

Isambard Kingdom Brunel İngiltere'nin en büyük-ever mühendis biridir. İlk proje Rotherhithe Mil, Londra'nın Thames Tüneli için başlangıç ​​noktası oldu. Tünel bir nehir altına inşa edilecek bilinen dünyanın ilk ve şaft artık bir tiyatro olmaya hazırlanıyor.

Thames Tüneli (sonuçta bu amaçla kullanılan asla rağmen) atları Thames Nehri boyunca yüklü arabaları taşımak için izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Onların arabaları çekin edebilmek için nazik bir yeterince degrade ihtiyacı 100 ft (30 m) boyunda gerek açıklık nehir ve atlar kadar direkleri ile bir köprü pratik olması çok büyük olması gerekiyordu olurdu. O 1843 yılında tamamlandığında Brunel babası tarafından tasarlanan, Marc, Thames Tüneli üzerindeki çalışmaları 1825 yılında başladı, bu milyonlarca insan içinden yürümek ödeme ile, önemli bir turistik haline geldi. Tünel inşa etmek için olsa da, erişim tünel başlayabileceğini bir noktaya ihtiyaç vardı.

Bunun için, bir şaft Rotherhithe Thames güney tarafında inşa edilecek idi. Defalarca aşağı kazma ve sonra tarafları destekleyen tipik yaklaşım takip etmek yerine, ancak, Brunel Müzesi, Marc Brunel nehir üzerinde bir tuğla kule inşa ve sadece kendi ağırlığı altında yumuşak zemin gömülmek icar fikrim yoktu açıklar hem zaman ve para tasarrufu. Bugün mili halktan mühürlü kalır, ancak yakın Thames Tüneli Motor Evi içinde yer almaktadır müze, Sınıf II-listelenen yapısı üzerinde bir kira dışarı atmıştır. Organizasyon 65 ft (20 m) olayları ve gösterileri ev sahipliği yapacak bir yeraltı performans mekanı olarak derin uzay genişliğinde 50 ft (15 m) canlandırmak için planlıyor.

Proje mimarları Tate Harmer sağlamak "buharlı trenler duman kararmış tuğla duvarlar" sahip olarak mekan tarif "ham ama atmosferik bir fon." Firma proje yeni oluşturulan kamu girişine inşaat erişimi sınırlamak bir gemi-in-a-şişe yaklaşımı istihdam edeceğini söyledi. Uzaya eklemeler arasında ziyaretçilere tarihsel mekanın etkileyici manzarasına vermeyi amaçlayan bir duran dirsekli merdiven olacak. Rotherhithe Mili çalışmaları bu yılın Ekim ayında başlayacak ve Ocak 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder