8 Temmuz 2015 Çarşamba

Ford, yeni GT yarış arabası ile Le Mans dönmek için

Ford onun alıyor all-new GT yarış. Le Mans gelecek yıl dönüş hazırlığında, Mavi Oval o yolda koyacağım aerodinamik karbon fiber yarışçı ortaya koymuştur. O NAIAS 2015 bir parlayandı, elektrik-mavi şov otomobili yaptığı gibi Ve yeni GT sponsor-rozetli yarış arabası kadar iyi görünüyor.

Ford hafta sonu Le Mans olayın bu yılki 24 Saat GT yarış arabası saptandı. Ford'un tarihi GT40 Le Mans 1966 yılında kazanmak, dört ardışık Le Mans zaferler ilk 50. yıldönümü olan 2016 24 Saat LM GTE Pro sınıfında yarışacak. Bir Amerikalı üretici Avrupalıların elinden Le Mans çekişti ilk kez, çünkü 1966 zafer özellikle önemli oldu. Ford da 1966 yarışında ikinci ve üçüncü noktalar alarak son derece güçlü gösteriyor yuvarlanır. Yeni Ford GT yarışçı FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve TUDOR Birleşik SportsCar Şampiyonası tam 2016 programları yarışacak. Felix Sabates Chip Ganassi Racing iki dört araba ekipleri çalışacaktır.

"Biz yarış ve şampiyonluğu kazandı, ama biz Le Mans koşmak hiç," dünyanın en büyük spor arabası sahnede tüm yeni Ford GT ile rekabet fırsatı sunulduğunda Chip Ganassi ". Diyor, ve 50. yıldönümünde yarış tarihinin en katlı zaferlerden biri, nasıl herhangi bir ırk ekibi bunun bir parçası olmak istemiyor ki? "

GT yarış arabası hisseleri üretim supercar gelişmiş aerodinamik odak, hafif kompozit yapı ve EcoBoost güç. Bu yılki Detroit gösterisi arabası gibi, GT yarış arabası, 3.5-litre EcoBoost V6 motor dayanır. "Biz başından itibaren Ford GT, geliştirdiği gibi, biz o GT yarış dünyasına Ford dönmek için gerekenlere sahip bir araba vardı emin olmak istedim," Raj Nair, Ford Motor Company Grup Başkanvekili, küresel ürün geliştirme açıklıyor ve baş teknik görevlisi. "Biz aerodinamik, hafif ağırlık ve EcoBoost iktidarda Ford GT'nin gelişmeler bir kez daha küresel bir sahnede rekabet edebilecek bir zorlayıcı yarış arabası yapmak olacağına inanıyorum."

Yeni GT 2016 yılında yolda ilk çıkışını yapacak olsa da, 3.5-litre twin-turbo EcoBoost zaten kemer altında bazı yarış deneyimine sahiptir. Motor Tudor Birleşik SportsCar Şampiyonası kapsamında EcoBoost Riley yarış araba 2014 yılında girmiştir. Bu Sebring ve Daytona 2015 Rolex 24 2014 12 Hours ev zaferler aldı.

Sürücüleri sezon başlamadan yakın ilan edilecek olan Ford GT yarış arabası, Ocak ayında Daytona Rolex 24 onun başlangıcını yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder