25 Temmuz 2015 Cumartesi

Yeni fiber optik malzeme

Southampton ve Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi (NTU) Üniversitesi'ndeki araştırmacılar fiber optik düşük güç, onların biyolojik meslektaşları taklit yüksek bant genişliği yapay nöronların oluşturmak için kullanılabileceğini bulmuşlardır. Düzgün tasarlanmış çip içinde kullanılan bu teknoloji düşünmek ve bir insan gibi öğrenmek bilgisayarlara neden olabilir. İnsan beyni çok hızlı bilgi büyük miktarlarda işlemek ve sadece küçük bir güç bütçe yapabilirsiniz 20 W . Ne yazık ki, hatta en son ve en büyük süper her iki bakımdan catch-up oynarken, onlar mimarlık odaklı muzdarip olarak darboğazları sınırı veri işleme hızı ve sipariş üzerine gerektiren bir milyon kez yavaş çekimde beyin simülasyonları çalıştırmak için daha fazla güç.

Bu sınırlamalar, bugünün bilgisayarları inşa ve biz bir insan gibi düşünür ve öğrenen bir makine oluşturmak istiyorsanız eğer öyleyse, biz böyle bir makine çalışacak şekilde yeniden düşünmek gerekebilir şekilde içsel bulunmaktadır. nöromorfik hesaplama , kullanan yeni bir disiplin elektronik beyin biyoloji taklit etmek, cevap olabilir. Veri seyahat edebilirsiniz hangi aracılığıyla bağlantıların, yoğun bir ağ featuring ve sinyal ateş ediliyor sadece enerji tüketerek, nöromorfik cips geleneksel bilgisayar konularında geçmiş olsun ve sadece yapay bir beyin oluşturmak için ideal bir mimari olabilir.

Önceki nöromorfik yalnız elektronik dayanıyordu sistemleri, ama şimdi NTU Prof. Cesare Soci liderliğindeki araştırma ekibi, bir sülfür türevi cam fiber optik dayalı nöromorfik yongaları oluşturmak için kullanılabileceğini bulmuştur. Bu yeni teknolojiyi kullanarak daha fazla veri bant genişliği artırmak ve eşit bu cihazların elektrik tüketimini azaltmak, hatta belki de, biyolojik nöronların performansını aşmak olabilir.

Gerçek bir nöromorfik cihazda olduğu gibi, yapay optik sinaps görünüyor ve biyolojik meslektaşı gibi davranır. Aslında, fonksiyonel bir bakış açısıyla, en büyük fark, normal bir beyin nöronları aktive sinyalleri doğal olarak elektriksel ise burada, sinyaller, optik olarak basit olmasıdır. Bir nöromorfik çip iç işleyişini gerçek bir beynin olanlara çok benzer olduğu için, araştırmacılar insan beyninin nasıl çalıştığını ayrıntılı bir anlayış göreli kolaylıkla yapay beyne tercüme edilebilir inanıyoruz. Nörobilim Bir teori, örneğin, beyin belirten dernek tarafından öğrenir basit ilkesi ile "nöronlar birlikte tel birlikte yangın söyledi." Nöromorfik cips sonra ulaşılabilecek olabilir kendisi tarafından öğrenme yeteneğine sahip yüksek performanslı, düşük güç bilgisayarı uygulanması yararlı bir boyutuna kadar ölçeklendirilebilir, bu doğrudur ve varsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder