21 Temmuz 2015 Salı

Karanlık madde tüm tamamen karanlık

Gökbilimciler tarafından yeni çalışmalar yavaş yavaş karanlık madde üzerinde biraz ışık atıyor, bilim adamları inanıyorum görünmez ve gizemli şeyler evrenin çok yapar. İlk defa, astronomlar da yerçekimi kuvveti dışında bir faktör aracılığı ile karanlık madde etkileşimi gözlenen ettik inanıyorum. Gördüğümüz aslında olabilir evrenin parçaları ile karanlık maddenin kütleçekim etkileşimleri biz hiç var biliyorum tek nedeni vardır. Şimdi o karanlık madde kendisi de dahil olmak üzere evrenin bir şey ile bilinen başka bir etkileşim vardır kadar Weirdly, sanki etti. Yeni yapılan bir çalışmada bit kavramını yedeklemek gibiydi karanlık madde sadece uzayda sürüklenmeye görünür ve hatta birbirleri ile etkileşim değil.

Ancak, galaksi kümesinde Abell 3827 gökada dört eş zamanlı çarpışma yeni gözlemler - Avrupa Güney Gözlemevi'nin Çok Büyük Teleskop Şili (VLT) ve "yerçekimsel mercek" denilen bir tekniği kullanarak - karanlık madde "yığın" göstermek gibiydi Bu galaksinin biraz gerisinde galaksilerin biri etrafında. Oyalanmayı Bu tür bilim adamları karanlık madde hatta biraz, yerçekimi dışındaki bazı kuvvet yoluyla kendisi ile etkileşim olsaydı çarpışmalar sırasında gözlemlenebilir olabilir tahmin şeydir. "Biz karanlık madde sadece kendi yerçekimi dışında, kendi iş bakım, etrafında oturur düşünmek için kullanılan," Durham Üniversitesi Richard Massey, çalışmaya bir makalenin başyazarı dedi. "Karanlık madde, bu çarpışma sırasında yavaşladı ediliyordu Ama eğer o karanlık sektöründe zengin fizik için ilk kanıt olabilir -. Çevremizde gizli Evren"

Massey ayrıca karanlık madde kendisiyle çok az etkileşime göstermek gibiydi geçen aydan çalışmanın parçasıydı. Araştırmacılar yeni bulgular mutlaka ancak, daha önceki çalışma ile çelişmeyen söylüyorlar. Yeni bir araştırma, aralarında çarpışmalar küçük bir sürtünme kuvveti "sadece" 100 milyon yıl arasında süren bir zaman dilimi içinde birikmesine izin uzun sürdü olabilir gerçeği ile birlikte, oldukça galaksi kümeleri daha bireysel galaksilerin hareket bakar, çünkü bu yaklaşık bir milyar yıl. Massey birlikte bakıldığında, iki çalışma aslında karanlık maddenin davranışı üzerindeki sınırlarını koymak çalışabilir inanıyor. "Biz nihayet yukarıdan ve aşağıdan karanlık madde homing vardır - iki yönden bilgimizi sıkma" dedi. "Karanlık madde, sizin için geliyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder