14 Temmuz 2015 Salı

Güneş yelken misyonu güvenlik sistemleri X-37B spaceplane ile başlattı

Planetary Society'nin güvenlik sistemleri gibi bir garip çifti bugün Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan kaldırdı LightSail nanosatellite ABD Hava Kuvvetlerinin gizli X-37B spaceplane yanında Birleşik Fırlatma İttifakı (ULA) Atlas V roketi tepesinde bir yolculuk piggybacked.

Işık tahrikli LightSail itme içine Güneş'in ışığını açmak için bir Mylar yelken kullanan olmayan bir roket tahrik sistemi için bir teknoloji asistan olarak kar amacı gütmeyen Planet Derneği tarafından inşa edilen bir somun ekmek büyüklüğünde, yaklaşık bir CubeSat olduğunu Bir yelkenli tekne ile aynı prensipte rüzgarı yakalar. LightSail aslında Sun tarafından tahrikli olmayacak, ama böyle onun 32 metrekarelik (344 sq ft) dağıtma gelecekteki misyonları, sistemleri test edecek "yelken".

lansman planlı görevde yardımcı yükleri gibi küçük uydular için yer bulur NASA'nın CubeSat Lansmanı Girişimi, parçasıydı. Bu durumda LightSail CubeSat Ulusal Keşif Ofisi (NRO) bir parçası Ultra Hafif Teknoloji ve NRO ve NASA tarafından yönetilen on CubeSats içeren Araştırma Yardımcı Satellite (ULTRASat) olarak birlikte gelen.

lansman temel amacı Hava Kuvvetleri göndermek oldu X-37B Yörünge Testi Araç (OTV-4) misyonu. çok gizli spaceplane 200 gün boyunca Dünya'yı yörüngesinde ve deneysel NASA taşıyacak iyon pervanesi yanı sıra uzay ajansı Uzay (METIS) Malzeme Pozlama ve Teknoloji Yenilik çeşitli malzemelerin uzun süreli maruz kalma test etmek için tasarlanmış bir paket. Buna ek olarak, fırlatma Air Force Space Command 5 (AFSPC-5) uyduyu dahil. Planetary Society 2016 yılında tamamen operasyonel LightSail göstericiyi başlatmayı planlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder