27 Temmuz 2015 Pazartesi

ABD uydu patlar ve ESA

Bir ABD Hava Kuvvetleri hava uydu yolunda boyunca enkaz saçılma, 3 Şubat Dünya yörüngesinde patladı. Tarafından bir raporda Space.com , Hava Kuvvetleri ve uzay yetkilileri pil sistemindeki bir arıza ziyade yabancı cisim ile çarpışarak nedeniyle Savunma Meteorolojik Uydu Programı Flight 13 (DMSP-F13) parçalanmasına oldu belirtti. Bu arada, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) enkaz yarattığı tehlikenin bir değerlendirme yayımladı.

DMSP-F-13 ABD askeri operasyonlarla ilgili gerçek zamanlı hava veri sağlamak için 1960 yılında kurulmuş bir programın bir parçasıdır. Program 1972 yılında gizliliği ve 1998 kontrol masraflarından tasarruf etmek Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), ABD Hava Kuvvetleri transfer edildi. DMSP-F-13 yaklaşık 500 mil (800 km) yükseklikte bir güneş senkron kutupsal yörüngeye 1995 yılında başlatıldı. DMSP takımyıldızı güncellendi olarak onun yaşı nedeniyle, yedekleme uydu statüsüne olmuştu.

Göre Space.com , uydu kaybı pillerini nedeniyle yaşlılık katastrofik başarısız nedeniyle oldu. Bu eski uydular ile önemli bir sorundur. Yeni olanlar böyle bir ortaya çıkmasını önlemek için tasarlanmış, ancak telemetri DMSP-F-13 pillerin sıcaklığının hemen Patlamadan önce aniden çivili olduğunu belirtilmiştir.

patlama uydu son sayısı 46 adet numaraya kadar tahmin edilen parçalara, girmeye neden oldu. ESA ABD Ortak Uzay Operasyon Merkezi tarafından paylaşılan verilere dayalı bir değerlendirme koştu ve DMSP-F-13 kalıntıları kendi faaliyet konusu ile hiçbir tehlike teşkil olduğunu tespit ve bu parçaların yörüngeleri olacak sonunda çürüme onlar yakmak kadar Dünya'nın en atmosfer. "Olay büyük sayılmaz," ESA'nın uzay Enkaz Ofisi Holger Krag diyor.

"Parçaları bildirilen sayısı bu düzeyde stabilize olursa, biz geçmişte 250'den üzerinde yörüngede parçalanma olayları aralığında olmasını dikkate kurabilen misyonlar için -. Cryosat-2 olay irtifa yakın olmak - biz sanmıyoruz olay nedeniyle herhangi bir anlamlı bir risk. " Hava Kuvvetleri DMSP-F-13 kayıp hizmetlerine üzerinde hiçbir etkiye sahip olacağını söylüyor. ABD hükümeti geçen ayki patlama enkaz kendi uzay operasyonlarına herhangi bir tehlike teşkil belirtti değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder