17 Temmuz 2015 Cuma

Canlı dokuların 3D baskı biobots daha kolay ve ucuzdur

Had bioprinting Amerikan başlangıç ​​biobots o kolayca olabilir, sadece yeni bir 3D baskılı gösteren olmuştur - Vincent van Gogh'un gün civarında olmuştur, onun kulağını keserek daha kendi iç işkence ifade etmek daha dramatik bir şeyler yapmak zorunda kalacaktı.

Sıfırdan neredeyse canlı dokuları Bina yepyeni bir bilim değildir. Araştırmacılar büyümeye ev sahibi olarak laboratuvar hayvanları kullanmış organları işleyen , hatta nakli ihtiyacı olan insanlar için ve evet insan kulakları . Hatta 3D baskı yapay biyolojik materyal deneysel "seçeneğini kullanarak, birkaç yıl için yaklaşık edilmiş biyo-mürekkepleri yazdırılabilir için "ve tasarımlar deri grefti sadece yeni başlayanlar için. Genellikle teknisyenleri çalışmasına ihtiyaç US $ 100,000 aralığı içine çalışan büyük, pahalı makineler gerektirir - - yapıcı hareketin ethos ve daha ucuz masaüstü 3D baskı ekipmanları ile biobots high-end doku üretim yeteneğini birleştirmek istiyor

Proje University of Pennsylvania geçen yılın yurtta başlayan ve hızlı bir şekilde son birkaç ay içinde Disrupt Southwest ve TechCrunch tarafından South ödül kazanan önce, geçen sonbaharda Philadelphia DreamIt Sağlık Accelerator taşındı. DreamIt demo günden itibaren aşağıdaki videoda, kurucularından Danny Cabrera nasıl biobots çalışmaları gösterir. 100 mikrometre çözünürlükte dokuları kurma yeteneğine sahip mürekkep püskürtmeli yazıcılar, benzer bir kartuş teknolojisi kullanır. Bu doku sonra hızla hücrelere zarar vermez özel mavi ışık kullanılarak tedavi edilir. Sonuç van Gogh kendini kullanılmış olabilir bir basılı kulak olduğunu.

Son halini gelişimi için geri bildirim sağlayan beta sürümünü benimseyenler sadece 5.000 $ için satılan bu erken sistemi. biobots önemli kısmı Cabrera 700 $ her satmak ve bir ay uzun bir raf ömrüne sahip olacak diyor değiştirilebilir kartuşlar geliyor biyomalzeme yer almaktadır. biyomalzeme boyunca kullanıcı yazdırmak istediği yaşayan hücrelerin ne tip, dördüncü bağlama faktör tozu ile karıştırılarak gereken üç tozların oluşmaktadır. Tüm bunlar, birlikte karıştırılır ve daha sonra mavi ışık uygulanır yapı alanında bir doku kültürü kabı üzerine bir şırınga yoluyla iter cihazın içine konur. Biobots ekip üyeleri takılabilir kulakları veya başlatmak için tamamen çoklu organ amaçlayan değildir. Aksine, özellikle hayvanlar üzerinde test yasaklandı uluslarda, ilaç ve tıbbi test etkinleştirmek gibi makineyi bakın - Araştırmacılar kolaylıkla yerine kendi testlerini yapmak için ihtiyacınız olan dokuları baskı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder