25 Temmuz 2015 Cumartesi

Gelecek askerler balık ilham

En çok balık üzerinde kendi sabit, örtüşen terazi dürtme ve kesiklere karşı önemli bir koruma sağlar. Bu bağımsız hareket eden terazi, her esnek yatan deriye bağlı olduğundan, ancak, balık hala kolayca vücutlarını büküm ve açmak mümkün bulunmaktadır. Teknoloji ve MİT'in Technion-İsrail Enstitüsü Bilim adamları şimdi insanlar için esnek-yet-etkin zırh geliştirmek için bu yapıyı kopyalamak için çalışıyorsunuz.

Technion'un Yardımcı Doçent Stephan Rudykh önderliğinde, takım zaten altında yumuşak ve esnek malzemeden bir tabaka ile birlikte dış örtüşen, sert oluşan bir kompozit malzeme "ölçekler," yarattı. Sadece bir beş faktörü ile esnekliğini azaltırken terazi eklenmesi, 40 arasında bir faktör kadar daha yumuşak malzemenin penetrasyon direncini artırır. Bilim adamları penetrasyon direnci hassas bölgelerde maksimize edilebilir ise malzemenin özelliklerini verdiği yoluyla, esnekliği gibi üst organı olarak, bu tür dizler ve dirsekler gibi alanlarda artmış olabileceğini ifade rağmen azaltılmış esneklik, hala bir sorun .

Rudykh ayrıca 3D baskı yoluyla, zırh özellikleri farklı senaryolarda kullanılmak üzere ince ayar olabileceğini düşündürmektedir. Bunlar sadece askeri ve polisiye uygulamaları değil, aynı zamanda mikro-göktaşları karşı uzay yürüme astronotların korunmasını içerebilir. Bu, ölçek esinlenen zırh duydum ilk kez değil. Boston'daki Northeastern Üniversitesi'nden bir ekip, aynı zamanda bir geliştirmiştir terazi-on-a-soft-substrat California Üniversitesi araştırmacıları, San Diego esnek sert ama-ölçekler kopyalayan içine bakarak iken, malzeme arapayma balık . Technion / MIT malzeme zaten penetrasyon testleri başlangıç ​​tabi olsa da bir sonraki madde işaretleri gibi hızlı hareket eden mermilere karşı test edilecek için, planlar diyoruz. Araştırma bir kağıt geçenlerde dergide yayımlandı Yumuşak madde .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder