23 Temmuz 2015 Perşembe

Lionel Buckett muhteşem Clifftop Mağarası

Yalınayak onun son olağanüstü yaratılış doğal bir veranda oluşturan taş outcropping Lionel Buckett ağız kavgası. Kıvırcık turuncu saçlı bir şok ile yıpranmış ve yorgun, o Avustralya'nın Blue Mountains aralığında muhteşem, bozulmamış vadi, muhtemelen binlerce değişmedi bir görünüm, binlerce yıl hatta yüzlerce genelinde bakıyor. "Bir mağara kuzeye bakan hiç yaşamış genellikle insanlara ilk pasif solar bina muhtemelen olduğunu.

" Diye muses, "Bu, pasif güneş tasarımı ile ilginç bir şey"O pasif güneş tasarımı hakkında bir iki şey bilirdim. Buckett şirketi Avustralyalı Ahşap Evler öncesinde enerji verimliliği açısından zamanının yıl oldu. "Ben yaklaşık 15 kadar, 16 adamlar yaklaşık 25 yıldır çalışan bir şirket vardı. Biz Evet, biz kazandık ... gezegenin doğru olanı yapıyor, pasif güneş tasarımı, alternatif enerji sistemlerinde şey bütün bu tür uzmanlaşmak için kullanılan Yeni Güney beş ya da altı yıl boyunca Galler ve şirket erkekler için şimdi muhtemelen 10 yıl önce yılın inşaat ustası vardı olabilir oldukça iyi her enerji ödülü. "

iş uzun şimdi gitti, ve Buckett şimdi üzerinde aradığınız arazi olağanüstü parçasının eline geldi - 1950'lerden beri ailesi olmuştur başbakan bushland 600 dönümlük. "Bu Teğmen Bowen adında bir adamdan için 1830 orijinal bir kara hibe parçası. O buraya geldi ve o 17 hükümlü vardı ve o geçit içine sağ aşağı bir yol yapılmış, o bir baraj ve su güçlendirilmiş kereste fabrikası inşa etti. Nedeni . Babam o yağmur ormanlarının içinde coachwood yığınları çünkü öyleydi aldım -. Bu mobilya için 40'lı ve 50'li yıllarda burada büyük bir sanayi olarak kullanılan çok değerli kereste var o yığınları hala var, ne özelliğin değerinde daha büyük olasılıkla değer ".

Aksine onu oturum yerine, Buckett onun hayal yanı sıra onun olağanüstü tradesmanship vitrin çevre dostu tatil kabin bir dizi oluşturarak, kendi yaratıcılık için bir tuval olarak arazi kullanmaya karar verdi. Bir marangoz olarak başlayan, o bir duvarcı ve oluşturucu olarak eleme önce 17 yaşında yaptığı ilk ev inşa etmeye başladık. kabin ahşap onun son yaratılması neredeyse hiç ağaç kullandığını daha da dikkat çekici kılan, hangi nefis.

cllifftop mağara doğal bir kaya platformu üzerine inşa edilmiş oluyor bir beton ve çelik konstrüksiyon olduğunu. Hobbiton'lu yersiz olmaz bir küçük, yuvarlak ahşap kapı açılması, bir kumtaşı mutfağa sahip bir temiz küçük iniş üzerine adım adım. Merdiven kısa bir dizi aşağı hareket eden bir ağaç boşluk ısıtıcı, kanguru derileri ile kaplı bir yatak ve bir sürgülü taş kapı ile gizli tv kabine ile, ana yaşam alanı haline getiriyor - "Orada bir tv orada olacağım," Lionel "muhtemelen ....", sırıtıyor Isıtıcının egzoz bacasına etrafında bir bakır boru rüzgarlar, atık ısı yakalama ve çatıda bir tank kadar yolunda su ısıtmak için kullanıyorum. Büyük, çift camlı cam kapılar kötü hava mağara kapatmak için dışarı dönebilirsiniz, ancak Lionel sağ görünümü dışında onları geri çekmek için tercih - bazı yuppie Sydney Limanı konak gibi yer görünmesi, o düşünüyor, ve deneyim mağara tüm dış dünya ile bağlantı ziyade kapatarak ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder