21 Temmuz 2015 Salı

Asidik okyanuslar 250 milyon yıl önce kitle

Daha iyi iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak anlamak için, bazı bilim adamları ışığı sözde Anthropocene ve Dünya'da yaşam için sonuçlarını döken yardımcı olmak üzere uzak geçmiş ve belirli iklim felaketlerinden arıyoruz. Son zamanlarda, Utah Üniversitesi araştırmacıları sözde içine baktı Paleosen-Eosen Termal Maksimum ipuçları için. Şimdi, Edinburgh Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada okyanusların hızla asitlenme 252 milyon yıl önce tüm zamanların en büyük nesli neden olduğunu kanıtlar vurgulamaktadır.

Dünya'nın okyanuslar Sibirya Tuzakları olarak bilinen volkanik patlamalar gelen karbondioksit büyük miktarlarda absorbe olarak Permiyen-Triyas Sınır yok olarak bilinen, deniz yaşamı ve kara hayvanlarının üçte ikisinin yüzde 90'ından fazlası yok edildi. Karbon büyük miktarlarda atmosfere pompalanır ediliyordu zaman Edinburgh çalışma süresi boyunca yüksek çözünürlüklü deniz suyu pH kayıtlarının analizi yoluyla asitlenme ve kitlesel yok arasındaki kayıp bağlantının bazı kanıtlar sunmaktadır. Araştırmacılar kantitatif modelleme yaklaşımı ile kombine bor izotop verileri kullanılmıştır.

anda okyanus katta olurdu Ortadoğu'daki Birleşik Arap Emirlikleri bölgede toplanan ekip analiz kayalar. kayalar sönme sürdü ne çalışmak için bir iklim modeli geliştirmek için dönemin okyanus koşulları ve etkin araştırmacıların değişen ayrıntılı bir kaydını korumak.

"Bilim adamları uzun zamandır, bir okyanus asitlenme olayı tüm zamanların en büyük kitlesel yok sırasında meydana şüphe var, ancak doğrudan bir kanıt bugüne kadar eksik olan," Dr Matthew Clarkson Yerbilimleri Fakültesi ". Bu durum göz önüne alındığında, endişe verici bir bulgu olduğunu söyledi biz zaten insan karbon emisyonlarının sonucu okyanus asitlik bir artış bugün görebilirsiniz. " Almanya'da Bremen Üniversitesi ve Exeter, Leeds ve Cambridge Üniversiteleri İngiltere ile işbirliği içinde yürütülen çalışma, dergide yayımlanmıştır Bilim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder