15 Temmuz 2015 Çarşamba

Cerrahide kullanım bulabilir ahtapot-kolu-benzeri bir araç

Cerrahlar organlara ulaşmak zor çalışmasına çalışıyoruz, onlar sık sık bu tür yolumdan diğer doku çekmek için retraktörlere gibi farklı açılardan, ya da kullanım araçlarından alanda almak için birden fazla kesiler yapmak gerekecek. İleri Araştırmalar İtalya'nın Sant'Anna Okulu'ndan araştırmacı bir ekip, ancak alternatif geliştiriyor - esnek bir ahtapot kol sonra eş zamanlı olarak çalışırken onları geri tutun, organlar arasındaki yol kıvırmak olabilir -inspired aracı.

Prototip cihazı iki modülden katılan üç silindirik hava odaları içeren her biri oluşur. Seçici, bu odaların farklı kombinasyonlar enflasyon değiştirerek, bu viraj ve her yerde onun uzunluğu boyunca, farklı yönlere germek için kolu almak mümkündür. Ancak, yolumdan doku tutmak edebilmek amacıyla, olamaz da , en azından, her zaman değil - esnektir. Bu, aynı zamanda, esnek bir iç zarı içinde bulunan (aslında, kahve) granüler bir materyali nedeni budur. Normal olarak, bu materyal cihazı esnek kalmasına izin etrafında kolayca geçiş edebilmektedir. Bir vakum uygulanır ve sonra hava olsa da, kahve telvesi gibi maddi artar yoğunluğu tüm reçel birlikte zarının dışarı emilir. Bu, "uygun olarak bilinen bir fenomendir granül karıştırma "ve membran neden - ve böylece cihazın kendisi - Vakum serbest bırakılana kadar sert olmak.

Fikir kolu ilk retractors ya da diğer araçlar için gerek kalmadan hedef siteye iş sonu taşımak amacıyla, esnek bir durumda olacağıdır. Bu hedefine ulaştıktan sonra, daha sonra, uzakta o bölgede çevreleyen doku itmek o konumda tutmak için kendini yukarı pekiştirmek istiyorum. Kendi ucunda Cerrahi aletler daha sonra uzaktan yordamı gerçekleştirmek için, bir cerrah tarafından ameliyat olacaktır. Prototip testleri, bu, 255 derecelik açıda bend onun rahat uzunluğunun yüzde 62 kadar streç ve yüzde 200 varan pekiştirmek başardı. Organlar temsil - - onlara zarar vermeden aynı zamanda su balonları manipüle etmeyi başardı.

"Geleneksel cerrahi görevler genellikle tek bir işlem yürütmek için graspers, retraktörleri, görme sistemleri ve dissektörleri gibi çoklu özel araçların kullanılmasını gerektirir," kurşun bilim adamı Dr. Tommaso Ranzani diyor. "Biz Cihaz tüm bu görevleri gerçekleştirmek, hem de vücudun uzak bölgelere ulaşmak ve güvenli hedef site çevresinde organları desteklemek için güçlü bir araç yaratmak için ilk adımdır inanıyorum." Kolunda bir kağıt geçenlerde dergide yayımlandı Bioinspiration ve Biyomimetik . Araştırma, Avrupa kapsamında yürütülmektedir STIFF-FLOP projesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder