20 Temmuz 2015 Pazartesi

Astronomlar görünür ışık spektrumu güvenlik sistemleri

La Silla Gözlemevi güvenlik sistemleri, Şili çalışan ESO astronomları bir ekip, Güneş benzeri bir yıldızın yörüngesinde dolanan bir ötegezegenin gelen ışığın ilk doğrudan yansımasını tespit etti. ötegezegen, 51 Pegasi b, sıcak Jüpiter, kendi Joviyen komşu daha üst yıldızına çok yakın oturur gaz devinin yaygın formu olarak bilinen şeydir. Bu özel gaz devi ün yabancı, 25 yıl önce 51 Pegasi b kendi Güneş'in aynı çekirdek özellikleri paylaşan bir yıldız etrafında keşfedilmeyi ilk gezegen olduğu için (bilimsel) başlıkları yapılmış

O zamanlar, ve yine şimdi, bir ötegezegen tespit birincil yöntem uzun bir süre uzak yıldız gözlemlemek ve uzak ışık kaynağının disk üzerinde bir geçiş yapılmış bir yörüngede gezegensel kurum olarak parlaklık bir dalış için bakmak oldu. Bu occultation itibaren, astronomlar kesinlik değişen derecelerde, atmosferi de dahil olmak üzere, bir ötegezegenin birçok özelliklerini ayırt edebiliyoruz. Bu yöntem, iletim spektroskopisi diye bilinmektedir. Algılamak ve kimin yörüngeleri kendi ana yıldızı ve Dünya arasındaki doğrudan yalan söylemez herhangi gezegenler karakterize edemez Ancak, kurulan yöntem, ciddi sınırlamalar vardır.

Son gözlem Planet Searcher (HARPS) enstrüman ESO'nun 3.6 metrelik teleskop monte Yüksek Hassasiyet Radyal hız kullanılarak yapılmıştır. Şablon olarak ana yıldızdan dışarı atılır ışık tayfı kullanılarak ve onun yörüngesine yapılmış ötegezegenin atmosferi yansıyarak aynı ışık imzaya bakarak, takım doğrudan 51 Pegasi b gözlemlemek mümkün oldu. doğrudan görüntü bir gezegen edememek güzelliği aksi takdirde saptanamayan olmuş olabilir uzak gezegenlere daha sık ve derinlemesine analiz için izin, hizalama tam anlamıyla göklere bağlıdır zorunda kalmamasıdır.

"Bu daha tam olarak sistemi anlamak esastır gezegenin gerçek kitle ve yörünge eğimi ölçmek için bize izin verdiği tespit tekniğinin Bu tip büyük bilimsel öneme sahiptir" Instituto de astrofisica e Ciencias Jorge Martins Espaço do devletler ve Universidade Porto, Portekiz ve yeni gözlem yaptı takımın galibiyeti yok. "Bu da bize gezegenin hem yüzey ve atmosferin bileşimini anlaması için kullanılabilecek gezegenin yansıtma veya aklık, tahmin sağlar." Ancak, en azından mevcut gözlem üzerine, tekniği kullanılarak önemli zorluklar vardır. Biri için, yildizin tarafından döküm ışık bir ötegezegenin tarafından sergilenen nispeten zayıf yansıma boğmak yükümlü olduğu ve sorun uzaktaki gök cisimlerinin detaylı görüntülerini bozmaya çalışmak çeşitli sesler ve efektler ile birleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder