20 Temmuz 2015 Pazartesi

İtalyan firma sentetik gözbebekleri pazarlamak için umut

Siyah beyaz ya da Instagram gibi filtre ile görmek veya gözlerin sadece bir hap yutarak, kablosuz olarak iletilen aracılığıyla gördüklerinizi var edememek düşünün. Ya da görme keskinliği, dünyanın en gezip usta insanlarla eşit olduğunu görme o kadar keskin ve doğru olması hayal. İtalyan araştırma stüdyo Mhox Bu mevcut gözbebekleri yerini 3D bioprinted gözleri doğuracağını kendi GÖZ konsepti ile bir gerçeklik yapmak bir gün umuyor.

Bu bilim kurgu gibi geliyor, ve birçok yönden Ocak 2027 civarında bir tahmin durumu ile, bir kavram ama geleceği büyüleyici bir bakış sağlayan insan geliştirme sonunda süper güç ve atletik sağlamak için geliştirilmiş gözbebekleri ötesine gidebilir, performansı yanı sıra internet beyninizden gelen doğrudan bir hat. GÖZ, Heal EYE geliştirin ve EYE Advance: EYE (Sizin Göz geliştirin için kısa) üç model gelecek. sadece kusurlu gözleri yerini alacak eski ikincisi iki tür filtreler, kablosuz iletişim ve yüksek keskinliği ("kadar 15/10"), vizyon olarak geliştirmeleri doğuracağını ise, kör ve görme engelli. Her üç sürümleri bireyin ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre boyut, şekil ve yapısal özellikleri özelleştirilebilir olacak.

Tüm otomatik olarak birbirine toplayacak her biri gerekli hücrelerin ve organik dokunun farklı sağlayan, farklı biyo-mürekkepleriyle, 3D bioprinting ile mümkün olacaktır. Ya da teoriyi gider. Bu aşamada GÖZ tamamen kavramsal olan en, tasarım spekülatif yakın gelecekte teknolojiye dayalı unutmayın. Bu sentetik gözler kafanın, Mhox ortağı ve baş tasarımcısı içine almak nasıl gelince Filippo Nasetti söyledi Dezeen konular doğal gözleri ameliyatla güverte adı verilen yeni bir organik bileşen lehine kaldırıldı olurdu.

Bu güverte beyinde optik sinirlerin sentetik göz kas lifleri bağlayacak ve yeni gözleri takas ve kolayca yükseltilebilir sağlayacak. Mhox GÖZ proje teknoloji artırarak geleceği hakkında tartışma karıştırmak için bazı tartışmalara kıvılcım ve insan vücudu geliştirilmesi umuyor. "Biz doğal ve sentetik çağdaş kavramları zorlukları inanıyorum" diye böyle teknolojilerin büyük umutlar yanı sıra risk tutun olduğunu belirterek, diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder