15 Temmuz 2015 Çarşamba

Hafif metal kompozit su üzerinde yüzen

Otomotiv ve denizcilik sektörlerinde büyük şeyler anlamına gelebilir bir gelişme olarak, Derin Springs Teknolojisi (DST) ve Mühendislik New York Üniversitesi Politeknik Okulu'ndan araştırmacılar su üzerinde yüzen böylece hafif bir yeni metal matriks kompozit oluşturduk. İçi boş parçacıklar ile bir metal, bir polimer ya da seramik matris doldurularak oluşturulan bileşik malzemeden bir tipi: magnezyum alaşımı matriks kompozit sözdizimsel bir köpük olarak bilinen şeydir. Bu durumda, bir magnezyum alaşımlı matris araştırmacılar dünyanın ilk hafif metal matriks sözdizimsel köpük iddia ne sonuçlanan silisyum karbür boş partikülleri ile takviye edilmiştir.

Bu yapı, böylece ayakta kalmak deniz gemileri yapımında kullanılacak o potansiyel su üzerinde yüzen ve yeteneği veren, malzemeye su 1 gr / cc yoğunluğu daha azdır santimetre küp başına 0.92 gram yoğunluğu vermek olur Hatta onların yapısına zarar ettikten sonra. Ayrıca, araştırmacılar da titiz deniz koşullarına dayanacak kadar güçlü olduğunu söylüyorlar. Ayrıca, malzeme aynı zamanda ağır metal bazlı bileşenlerin için bir yedek olarak deniz gemileri ve otomobil parçaları hem de kullanım için çok araştırma ve geliştirme odağı olmuştur hafif polimer matris kompozit bir alternatif yapacak ısı direnci özellikleri bulunuyor .

"Çok hafif metal matriks kompozit Bu yeni gelişme geri metalik malzemelerin lehine sarkaç salıncak," Nikhil Gupta, bir NYU Mühendislik Fakültesi Makine ve Uzay Mühendisliği Bölümünde profesör ve çalışmanın yazarlarından diyor. "Yüksek sıcaklıklara dayanacak şekilde metal yeteneği oldukça dışında yapısal parçalardan motor ve egzoz bileşenleri, bu kompozit için büyük bir avantaj olabilir." Malzeme DST tarafından geliştirilen silisyum karbür oyuk kürelerin eklenmesi yoluyla, bir köpük haline getirilir, magnezyum alaşımından yapılmış bir matris olarak başlar. Bu hafif küreler yırtılma önce basınç 25,000 PSI dayanabilecek tek kürenin kabuğu ile, son derece güçlüdür. Yanı sıra gücünü ekleyerek, küreler aynı zamanda bir enerji emici gibi davranarak darbe koruması sağlar.

Kompozit yoğunluk ve diğer özelliklerini matris eklenir kürelerin miktarını sağlar değiştirilmesi, farklı uygulamalara uygun özelleştirilmiş olması. Sadece araştırmacılar tarafından "yüzen" Birkaç potansiyel uygulamalar tekne döşeme, otomobil parçaları, yüzdürme modülleri ve araç zırhı bulunmaktadır. Bu son örnek ABD Ordusu Araştırma Laboratuvarı araştırma işbirliği gerçeği ile ilgili olabilir. Ekip malzemesi üç yıl içinde test etmek için prototip olabilir diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder