29 Temmuz 2015 Çarşamba

Araştırmacılar mükemmel renkler yakalamak için

Fotoğrafçılık için uygun Ultra-ince düz lensler Harvard Üniversitesi'nde araştırma ekibi sonra yakın bir adım prototip gofret-ince düz lens ile büyük bir sıçrama yapılır. Yeni lens orijinal prototip, üzerine inşa ilk 2012 yılında duydum aynı noktada farklı dalga boylarında ışık odaklanmak için bir akromatik metasurface kullanarak.

Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler (SEAS) Harvard School ekibi ilk ultra-ince, düz lensi ortaya, en sadece 60 nanometre kalınlığında etkili iki boyutlu olmasına rağmen, çarpıtmalar olmadan ışık odaklanmak mümkün oldu. Bununla birlikte, farklı dalga boylarındaki ışık yalnızca aynı anda ışık tek dalga boyuna sahip işe yarayabilir, yani onun bir nano anten çok farklı tepkiler verdiler.

Yeni model, bir dielektrik malzeme yerine bir nano anten için, bir metal kullanılır. Bu, verimliliği artırmak için söyledi ve yeni bir tasarım anlayışı ile birlikte, anlık renk düzeltme elde etmek için aynı noktada ışığın çoklu dalga boylarını odaklanarak tutarlı bir etkisi üretmek mümkün anlamına gelmektedir. Bu değişiklik, yeni lens aynı noktada, kırmızı, yeşil ve mavi odaklanarak renkli bir görüntü oluşturmak için olanak sağlar

gelişme de kırılma lensler veba renk sapmalarını veya renk kırılması, zarar vermez ", akromatik metasurface" Bir lakaplı yeni düz lensi, anlamına gelir. Bunun gibi, geleneksel olarak daha kaliteli lensler bu renk dağılım telafi etmek için kullanılan ek hantal lens elemanları gerekmez. Teknoloji başvuruları kaliteden ödün vermeden geleneksel optik çok daha küçük ve daha hafif olan fotoğrafçılık, astronomi ve mikroskopi lensler, gelişimini görebiliyordu. Aynı zamanda yeni minyatür optik haberleşme cihazlarının oluşturulmasına izin verebilir.

Dedi baş araştırmacısı Federico Capasso, "Ne bu şimdi anlamına ışığı gerektirecek bir geleneksel optik sisteminde sırayla birkaç kalın lensler geçmesine renk düzeltme gibi karmaşık efektler, biri son derece ince, minyatür cihazda elde edilebilir, yani" Harvard DENİZİN Elektrik Mühendisliği Uygulamalı Fizik Robert L. Wallace Profesörü ve Vinton Hayes Kıdemli Araştırma Görevlisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder