22 Temmuz 2015 Çarşamba

Yeni biyoalgı platformu güvenlik sistemleri

Florida Atlantic University (FAU) güvenlik sistemleri araştırmacıları kan tek bir damla zararlı bakteri ve virüslerin çeşitli varlığını tespit edebiliyor ucuz ve basit bir biyo-algılayıcı platformu oluşturduk. Bir akıllı telefon ile birlikte kullanıldığında, sistem dünyanın her yerinden uzak yerlerde hastalıkların teşhis potansiyel sunmaktadır.

sistemi çalışır yolu standart PH testi oldukça benzer. Hastalar parmak dikmek kan bir damla ya da üzerinde selüloz plastik bir parça vardır küçük bir plastik film üzerine tükürük biraz yerleştirin. Virüs özel tipi (örn. HIV) veya film tespit etmek için tasarlanmıştır bakteriler (E-coli, Staphylococcus AUREAS, vs) varsa, bu maviye döner.

Hastalar daha sonra kendi akıllı telefon kamera ile film çekim oturtun ve onlar olabilir dünyanın neresinde olursa olsun analizi için bir sağlık profesyoneli, o kapalı gönderebilirsiniz. Teknoloji gelişmiş ülkelerde yararlı olabilir iken, tıp merkezleri ve ekipmanların hazır erişiminiz yoksa gelişmekte olan ülkeler için hayat değiştiren olabilir.

"Özellikle kısıtlı kaynaklara sahip gelişmekte olan ülkelerde klinik bakım için, sağlam, taşınabilir, tek ve ucuz biyoalgı platformları için korkunç bir ihtiyaç var," Waseem Asghar, Ph.D., Mühendislik ve Bilgisayar College elektrik mühendisliği doçent diyor FAU Fen ve çalışmaya ortak ilk yazar. Teknoloji yapmak ucuz ve filmler güvenli yakılarak kullanıldıktan sonra atılabilir yana, uzun vadeli özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde, tanı ve dünya çapında bulaşıcı hastalıklar izlenmesine ilişkin muazzam bir etkiye sahip olabilir.

Çalışmanın arkasında araştırmacılar fikir, sonunda böyle spor izci ile her gün günlük etkinliği izlemek kaç benzer insanın düzenli sağlık izleme rutin bir parçası haline bakın Fitbit . Onlar da üretim ve uygun fiyatta kolaylığı teknolojisi ayrıca ilaç geliştirme, gıda güvenliği, çevre izleme ve veterinerlikte uygulamaları bulabiliriz demektir söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder