28 Temmuz 2015 Salı

GPS iletişimi geliştirmek için iyonosfer

Dünya'nın üst atmosferinde usulsüzlük odaklanan yeni bir NASA araştırma bilim adamları, GPS iletişim aksaklıkları üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Bulgular yıkıcı bölgelerin nedenleri içine bir fikir sunmak ve bu gözlemler uzaydan yapılmış ilk kez temsil etmektedir. İyonosfer etkileyen partiküller ve güneş radyasyonunun bir kombinasyonu ile üretilmiş toplu plazma olarak bilinen yüklü iyonların ve elektronların, bir engel teşkil eder. Sinyaller bariyer geçerken, bazen daha az doğru verilere lider, sinyal bozan düzensizlikler ile temas.

Kanada Uzay Ajansı tarafından yürütülen NASA gözlemler, Cascade Smallsat ve İyonosfer Polar Explorer (CASSIOPE) uydu , Kuzey Yarımküre üzerinde duruldu. Bu Arctic kutup kap üzerinde, yüksek enlemlerde görülen ile - magnetosphere gelen parçacıklarla bombardıman edilir kutup kapaklar dışında dar oval biçimli alanlarda - Onlar auroral bölgelerde türbülans karşılaştırıldı. Bu düzensizlikler auroral bölgede büyük olma eğiliminde olduğu tespit edildi - onlar 1 ve 40 km arasında olması ölçüldü (0,62-25 mil) - onlar 1 ve 8 km (0,62-5 mil arasında ölçülen yüksek enlemlerde, at daha ).

Çalışma auroral bölgeler magnetosphere enerjik parçacıklar maruz kalma ile kutup kapak bölge güneş rüzgar parçacıkları ve gezegenlerarası uzayda elektrik alanlar etkilenen ise iki bölge arasındaki varyasyon, dış etkenlere isnat edilebilir olduğunu edebilmiş. Bu önemli bir anlayış bilgi ve usulsüzlüklerin etkilerini azaltmak olduğunu.

Uçak iletişimde bozulma radyo teleskop görüntülerinin distorsiyon - - neden oldukları sorunlar göz önüne alındığında usulsüzlükler daha büyük bir anlayış elde önemli bir çaba, zaman ve meydana nereye tahmin araştırmacıların yardımcı olacaktır. Böyle öngörü yeteneklerini kullanışlılığı bir örneği

Dünya'dan uzay aracı konumlarını izler NASA'nın Deep Space Network (DNS) ile ilgilidir. Sistem rutin iyonosfer etkilenir, ancak bu DNS ekibine geri bilgi geçişi, iyonosfer aksamalar nedeniyle GPS sinyallerinin gecikmeyi ölçebilir ekibi ile, bulguları ile hafifletilebilir. "Girişim büyüklüğünü anlayarak, uzay aracı navigasyon daha doğru uzay aracı konumları almak için iyonosfer gelen bozulma çıkarma," JPL süpervizörü Anthony Mannucci dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder