13 Temmuz 2015 Pazartesi

3D baskılı iskeleleri gelişmiş diyabet tedavisi için yapabilir

Çeşidi olanlar 1 diyabet insülin eksikliği telafi edebilir bir yolu pankreas adacık nakli denilen bir deneysel prosedür, sağlıklı bir donörün pankreastan nakledilen hücrelerin kümeleri gördüğü bir süreç geçer. Bunun bir yan etkisi yabancı hücreleri saldıran vücudu durdurmak için bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar dozlarda, devam eden ihtiyacı olduğunu. Ama 3D baskılı iskele ile korunan bu kümeler teslim tekniği olarak söz gösteren gördüğü yeni bir yaklaşım, potansiyel durumu yönetmek için daha az zahmetli yolları işaret. Tehlikeli kandaki glikoz düşük seviyelerde terleme, hatta bilinç kaybı ve ölüm, baş dönmesi de dahil olmak üzere kötü etkileri bir dizi olabilir eşiği geçen tip 1 diyabet hastaları için. Bu bölüm Diabetes UK göre kısa hipoglisemi veya Hypnos olarak bilinen ve yaklaşık tip 1 diyabet hastalarının üçte biri etkilemektedir.

Başarı pankreas adacık nakli oranı ve uzantısı tip 1 şeker hastaları için yaşam kalitesi artırmak için baktığımızda, Twente Hollanda'nın Üniversitesi'nden araştırmacılar daha iyi teslimat için özel iskeleleri bina girişti. düşünce bu vücudun bağışıklık sisteminin hücre kümeleri kalkan ve onlara yerinde olduğumuzu bir kez düzgün çalışmıyor daha iyi bir şans verebilir oldu. Araştırmacılar aljinat ve jelatin karışımı ile yapılan iskeleleri adacıklar gömülü. Bu glukoz ve insülin ideal değişimi için izin dedikleri gibi Onlar, gözenekli ziyade sağlam yapısı için seçti. Bir 3D yazıcı ile kullanılmak üzere yeterli firma, ama bir kez nakledilen onların işi yapmak için gömülü adacıklar yeteneğini etkilediğini çok değil olması gerektiği gibi aynı zamanda önemli kalınlığı ve karışımın yapışkanlık düzeyi idi.

Laboratuarda, araştırmacılar 3D baskılı iskeleler dahil adacıklar düzenli adacık hücreleri olarak rollerini gerçekleştirme gibi yetenekli olduğunu gördük. Bu teslim yaklaşım işlevlerini etkilemez, ve vücudun bağışıklık sisteminin karşı etkili bir koruma sağlayabilir düşündürmektedir. Tip 1 diyabet için bu tedavinin başarısını artırmak için ise, "biz çok verimli oksijen ve besin kaynağı ve glikoz hızlı değişimi ve izin veren bir malzemeden, adacıklar gömülü veya kapsüle edildiği bir implant oluşturmak gerekiyor insülin, konakçı hücrelerin dışarı tutarken, "Çalışmanın yazarlarından biri olan Dr. AA van Apeidoorn diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder