25 Temmuz 2015 Cumartesi

Potansiyel hayat kurtaran sensör

Herhangi bir klasik gizemli cinayet ya da size söyleyecektir casus gerilim olarak, siyanür hızla hareket eden bir zehirdir. Buna maruz sonra, bir kişinin 30 dakika içinde ölebilir. Ne yazık ki onlar düşünen insanlar için belki de karşılaştığım, pozlamayı belirlemek için standart test 24 saat sürer. Şimdi ise, South Dakota State Üniversitesi'nde bir bilim adamı, sadece 70 saniyede bir kan numunesi içinde siyanür tespit eden bir sensör geliştirdi. Prototip cihaz Doçent Brian Logue tarafından yaratıldı.

Kan ya da su numunesi içinde konur sonra, cihaz bir asit, herhangi bir siyanid, bu gaz haline dönüşmesine neden olur. Bu gaz daha sonra, bir baz malzeme içinde kapatılmaktadır. ihtiva siyanür daha sonra ışığa maruz kaldığında bu floresan neden başka bir kimyasal madde ile reaksiyona girer. Bu floresans yoğunluğunu ölçülmesi ile, konsantrasyon çıkarılabilir.

Tavşanlar üzerinde testler, sensör bile ölümcül tutardan 200 kat daha düşük olduğu konsantrasyonlarda, siyanür pozlamayı tespit etmede yüzde 100 doğru olduğunu. Planlar artık minyatür ve cihazın FDA onayı ile birlikte, daha büyük hayvanlar üzerinde test etmek için arayın. Logue da bir dakika altında aşağı onun işlem süresi almak istiyorum, ayrıca zehir genellikle ağız ya da burun yoluyla vücuda girdiğinde o tükürük örneklerinde siyanür tespit bir yolunu bulmak umuyor. Eğer merak ve sensör casuslar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bunun yerine, endüstriyel yangınlarda çalışırken siyanüre maruz kalabilirler itfaiyeciler gibi insanlara daha çok hedefleniyor. Siyanür maruz şüphesi varsa Şu anda, onlar sadece böyle poz aslında oluştu eğer bilmeden bunun için tedavi edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder