20 Temmuz 2015 Pazartesi

Katmanlı kumaş 3D yazıcı sıkılabilir interaktif nesneleri oluşturur

Biz 3D baskılı nesneler sert ve inatçı olmak, ya da belki biraz lastik alıştığınız. Teşekkürler yakında kumaş katmanlı parçalarından yapılmış yumuşak ve squishy 3D baskılı oyuncak ayılar gibi şeyler görmeye olabilir, ancak, Disney Araştırma ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nde bilim adamları tarafından yapılmaktadır çalışmak. Dahası, bu öğeler elektriksel olarak iletken olabilir. Prototip kumaş yazıcı, bir tarafında bir ısıyla harekete geçen bir yapışkan ile kaplanır bez rulo ihtiva etmektedir. Yazdırma işlemi nasıl çalışır İşte ...

Bir vakum ilk önce bir bez üzerinden bir dikdörtgen yanıklar bir lazer, yukarıda yer kadar malzeme bir uzunluğa sahiptir. Sonra, o dikdörtgen içinde, istenen nesnenin bir 2B kesit dilim temsil eden bir şekil keser. Çevredeki bez yapısal destek için kullanıldığı gibi o şekil tamamen dikdörtgen geri kalanından kesilmiş değil. Sonraki vakum dikdörtgen bırakmadan, kapatılır. Daha sonra, daha önce kesilmiş dikdörtgenler istifinin üzerine yerleştirilir ve ısı uygulamasıyla üzerine birine bağlanır. kumaş rulosu yeni bir dikdörtgen yapılabilir, böylece vakum geri gider ilerler, ve nesnenin ardışık dilimlerin her kesme ve kumaşın bir küp içinde birbirine bağlanmış edilene kadar devam eder.

Dilimler sırayla birbiri üzerinden iki kumaş ruloları, normal bir ve bir ihtiva eden iletken liflerden kesilir, daha sonra ürün kendisi elektrik olarak iletken olacaktır. Araştırmacılar oluşturduk örnekleri dokunmatik sensörü olarak çalışan bir denizyıldızı ve telefonun enerji hasat ile LED bir yanar bir smartphone davası bulunmaktadır. Ayrıca, seçici malzemenin her dilim içinde küçük kesikler ekleyerek, bu ayar nesnenin esneklik mümkündür - başka nispeten sert kalarak bu, o tek yönde kolayca bend izin verebilir. Araştırma bir kağıt Seoul, Güney Kore halen devam etmektedir Bilgisayar Sistemleri, İnsan Faktörleri Bilgisayar Makinaları yıllık Konferansı'nda Derneği sunulan ediliyor. Baskı işlemi, aşağıdaki video görüntülenmiştir. Disney ve Carnegie Mellon önce nesneleri oluşturur tesadüfen "yumuşak" 3D yazıcının, başka tür geliştirdik keçeli ipliğin ardışık katmanlar kadar bina .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder