27 Temmuz 2015 Pazartesi

DIY ekranlar ve dokunmatik ekranlar

Şimdi yıldır, biz mucizevi yeni vaat oldum esnek dokunmatik ekranlar , ama demek gibi büyük tüketici ürünlerinde bu teknolojinin dağıtım, LG G Flex , henüz herhangi bir devrimler başlamamıştır. Yakında herkes kelimenin tam anlamıyla dokunmatik ekran da dahil olmak üzere, kendi özel görüntüler yazdırmak için olanak sağlayan bir teknik geliştirdi Almanya'nın Saarland Üniversitesi'nden bilgisayar bilim adamlarından oluşan bir ekip sayesinde değişebilir.

Özel bir mürekkep ile donatılmış düzenli bir mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanarak, bir DIY ince-film elektro (TFEL) ekran basitçe istenen büyüklükte bir dijital şablonu dışarı baskılı ve Microsoft Word veya Powerpoint gibi bir program kullanarak şekil olabilir. "Şimdiye kadar, böyle bir şey mümkün olmuştur," araştırmacı Simon Olberding diyor. "Görüntüler asla tek bir kullanıcıya yönelik, kitleler için üretilmiştir."

Ancak süreç - PrintScreen lakaplı - basitçe Word'de baskı basarak biraz daha karmaşıktır. Takım baskı teknikleri veya özel bir görüntü oluşturmak için bir rahip olmayan kimse için dört saat birkaç dakika sürebilir off-the-raf mürekkep püskürtmeli yazıcılar kullanarak iki yöntemi geliştirmiştir. Ekip Sonuçları "nispeten yüksek çözünürlüklü görüntüler" kalın bir milimetrenin sadece onda biri olduğunu iddia ediyor. Onlar bir görüntü tabakası ile standart bir yazıcı sayfasını kapsayan çoğunlukla ilgili özel mürekkep maliyeti, yaklaşık 20 € (US $ 21,69) mal olacağını söylüyorlar.

Düzenli yakın HD ekran yazdırma olsa, sadece bir başlangıç ​​olabilir. Yöntem aynı zamanda görüntüleme yüzeyler için, iki ya da üç boyutlu bir baz olarak, plastik, metal ya da ahşap gibi başka malzemelerin kullanılması olabilir. "Bu yöntem ile, hatta dokunmatik ekranlar yazdırabilirsiniz," Olberding diyor.

Ekip DIY kişisel nesnelerin her türlü gömülü ekranlar, mobilyadan giyime, veya kendi özel görüntüler ile yeni, fonksiyon özgü nesneleri öngörülüyor. "Biz şimdi 3D baskı ile yaklaşımımızı birleştirmek Ve eğer biz bilgileri görüntülemek ve aynı zamanda dokunma cevap verebilecek üç boyutlu nesneler, yazdırabilirsiniz," kurşun araştırmacı Jürgen Steimle diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder