8 Temmuz 2015 Çarşamba

Gecko esinlenerek basit ve ucuz ayarlanabilir kamera sistemleri

Bir kaç ay önce, biz onun izin geko kamera sistemleri ayakları tarafından istihdam aynı tekniği kullanan bir malzemenin geliştirme bildirdi yapışma açık ve kapalı olmak üzere at will. Bu dikkatle kaldırdı ve emme veya kalıntı bırakarak yapıştırıcılar olmadan aşağı koymak için, yarı iletkenlerin üretiminde kullanılan olduğu gibi, kırılgan bileşenleri verir. Şimdi Pennsylvania Üniversitesi (UPenn) araştırmacılar kitle üretmek için kolay ve ucuz hale çok basit olduğunu iddia, bir tutucu, aynı zamanda kertenkele esinlenerek ve aynı zamanda ayarlanabilir geliştirdik.

Biz Mart taklit geko ayakları üzerinde bulunan kıl olarak bilinen mikroskobik mantar biçimli, saç projeksiyonları gibi baktı Yeni Malzemelerin Almanya'nın Leibniz Enstitüsü (INM) bilim adamları tarafından geliştirilen materyal. Yani, sadece geko ayak gibi, INM ekibi tarafından oluşturulan suni mikroskobik sütunlar geçici moleküler seviyede sayesinde de yüzeylere bağ Van der Waals . Yapışkanlık kapatmak için, sütunlar yapısı elektronik değişir. Sorun, bu karmaşık yapıların yapım, iyi, karmaşık olmasıdır.

"Diğer araştırmacılar ayarlanabilir yapışmasını sağlamak için [gecko kıl] yapılarını taklit, ama onlar yapmak zor," UPenn yüksek lisans öğrencisi Helen Minsky diyor. "Onlardan daha büyük diziler yapmak istiyorsanız, bu yapıların bir kaç yapmak, ancak, bu açıları. Daha zor hale gelir ve alevlendi ucu sadece bir kalıp onları kayma anlamına gelir."

Onlar da gecko ilham aldı, ancak Yani, Minsky ve Kevin Turner, Gabel Aile Dönem Önlisans Mühendisliği Okulu Profesörü ve Makina Mühendisliği ve Uygulamalı Mekanik Uygulamalı Bilim Departmanı, farklı bir yaklaşım almıştır. Onlar yumuşak silikon lastik kabuk ile çevrili bir sert plastik çekirdek oluşur basit bir silindirik sonrası yapısını oluşturdu. Yapı Geckonun kıl mantar şeklini taklit etmez iken, yüzeye yumuşak kauçuk uymadığım ve sert iç çekirdeğin üzerine konsantre olmak kaldırıcı gelen stres ile aynı sonucu elde eder. yapışma oluşturmak için bir çatlak ve kırmak için bağ kenarlarına stresi vardiya ve izin veren yanal kuvvet uygulanması yoluyla kapatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder