24 Temmuz 2015 Cuma

Robotik bebekler duruş öğrenmede

Er ya da geç gerçekleşmesi gerekiyordu; robotlar bebeklerin yerini almıştır ... en azından psikolojik araştırma konuları Fen Indiana Üniversitesi (İÜ) Bloomington Koleji'nde bir ekip tarafından yürütülmektedir olarak. robotlar bebekler öğrenmek ve postür ve vücut pozisyonu erken öğrenme önemli faktörlerdir ortaya koymuştur nasıl incelemek için kullanılmaktadır. İnsanlar dernek tarafından öğrenirler.

Diğer bir deyişle, biz, biz çok hatırlamak mümkün olacaktır nedenlerinden biri de bu. Biz zaten biliyoruz veya içeriğine bir şey öğrenilen şeyler bağlayarak yeni şeyler öğrenmek çok hızlı bir şekilde bilgi hatırlama ve dahi bir şeyler tanımak Onlar değiştirilmiş oldum. Aynı zamanda kafana yüzleri hatırlatarak çok zor olmasının sebebi bu. Bir fotoğrafı alarak bir kamera gibi şeyleri hatırlamak yerine, çeşitli dernek yaparak bir resim oluşturmak.

Ne keşfetti Linda Smith, Psikoloji ve Beyin Bilimleri Bölümü'nde profesör, liderliğindeki IU takım bebekler için, kelimelerin ve nesnelerin bu dernek gibi isimler ve nesnelerin pozisyonları ve vücut postürü gibi fiziksel kuyruklar içerir olmasıdır. Bu bağlantıyı anlamanın önemli bir faktör epigenetik robotlar kullanılarak yapılmıştır deneyler bir dizi oldu. Yani, hareket ve gerçek bebeklere gibi hareket için tasarlanmıştır insansı robot "bebek" dir.

İnsan bebeklerin bir sıkıntısı var, çünkü bu kullanılmadığı, ancak robotlar çeşitli faktörler kontrol edilebilir olarak basitleştirilmiş modeller hareket yerine çünkü. Bunların öğrenme davranışı yeni bakış açıları geliştirmenin bir yolu olarak insan bebeklerin bununla karşılaştırılabilir. Ayrıca, robot bebeklerin beş dakika sonra sıkılıyorum veya değiştirilmiş o kadar sık ​​kendi bezini olması gerekmez.

Smith'e göre, bir şaşırtıcı keşif öğrenme sadece bir nesne olduğu için bağlı olmadığını, aynı zamanda vücut öğrenme sırasında yerleştirilmiş nasıl oldu. Deneyler sonra onun sağ farklı bir nesne gösteren bir robot kendi solda bir nesneyi gösteren dahil. Bu pek çok kez tekrar edilmiş, bu robotun bellekte bir ilişki oluşturulur. nesneler daha sonra çıkarıldı ve robot o öğrenme egzersiz kullanılan aynı duruş taşınmak emredildi. Isimleri konuşulan iken Daha sonra çeşitli yerlerde yine iki nesne gördü. Ekibe göre, robot döndü ve doğru isimleri eşlik ettiğini belirten nesneler 20 kez ulaştı. Robot, belirli bir duruş ile ilişkili olmayan bir şekilde nesneleri gösterilen Ancak, robot bir dernek kurma vermedi. Deney 12 ila 18 aylık yaş arası insan bebekler ile tekrarlandı, sonuçlar çok benzer.

Smith duruş ve öğrenme arasındaki bu ilişki de sadece bebekler veya yetişkin için geçerliyse, daha sonra araştırma belirlemeyi hedefliyoruz edeceğini ve bu çalışmanın sonuçları, bilişsel ve gelişimsel bozukluklar daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir söylüyor. "Bu çalışma, vücut, erken nesne adı öğrenmede rol oynadığını gösteriyor ve nasıl bebekler uzayda vücudun konumunu kullanmak fikirleri bağlamak için," diyor Smith. "Bebek öğrenme için bir robot modelinin yaratılması, gençlerin beyinleri nasıl için geniş kapsamlı etkileri vardır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder