22 Temmuz 2015 Çarşamba

Comet toz güvenli moduna Rosetta

Modern derin uzay sondaları 21. yüzyıl üretebilir donanım en sofistike parçaları arasında olabilir, ama onlar toz asırlık soruna duyarlı değildir anlamına gelmez. Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Rosetta uzay sondası nedeniyle kuyrukluyıldız toz basit bir yıldız düzeltme almak mümkün oldu son zamanlarda ne zaman güvenli modda atıldı.

 Bu kuyrukluyıldız 67P yörüngesine bıraktı beri Sun yaklaştıkça / Churyumov-Gerasimenko, Rosetta kuyruklu hakkında daha fazla bilgi edinmek için çeşitli irtifalarda flybys bir dizi yürütme olmuştur 28 Mart günü, o gezinmek sorunları vardı ve güvenli modda girmeden uzay sonuçlandı Dünya'ya ile radyo bağlantısını, kaybetmeye başladı yüzeyin 14 km (8.6 mil) içinde geldi.

ESA göre, neden Rosetta yıldızı izci oldu. Bunlar kendilerini yönlendirmek için bunları kullanmak uzay aracı standart donanım bulunmaktadır. Bir pusula derin uzayda işe yaramaz ve jiroskoplar sürüklenme eğilimi olduğundan, uzay sondaları düz ve 18. yüzyılda herhangi bir denizci anlayacak şekilde yıldızlara görüldüğüne alarak dar devam. Çeşitli anahtar yıldız belirlenmesi ve konumlarını nirengi olarak, bir uzay aracı yörüngesini ve tutumunu hesaplayabilirsiniz.

Yıldızlı izci yarım yüzyıl için güvenilir bir teknoloji olmuştur, ama kuyrukluyıldızların onları çok daha az yapmak zorlukları ayarlayın. Rosetta 67 / P yakın uçtu gibi, uzakta kuyruklu üflenen toz parçacıkları güneş ışığı yakaladı ve yıldızlar gibi izci ortaya çıktı. Bu, onları ve Tutum ve Orbit Kontrolü şaşkın ve Ölçüm Subsystem hedef yıldızlı üzerine kilit ve ders Rosetta tutmak ya Dünya'ya düzgün yüksek kazançlı anten amacı olamazdı. Başka bir faktör kadar Mars'ın yörüngesine ötesine seyahat ederken maksimum enerji yakalamak için tasarlanmış Rosetta adlı alışılmışın dışında büyük güneş panelleri olduğunu. 67 / P daha gaz ve tozu dışarı darbeler gibi, bu paneller airfoils gibi hareket ve yönlendirmek amacıyla uzay aracı bile zor hale sürükle oluşturmak.

Bu sorunlar arasında, Rosetta yapamaz 24 saat izleme yeniden kurmak oldu. Yüksek kazançlı anten Dünya'dan uzakta çarpık gibi, uzay aracının sistem doğru kişiyi yeniden olabilir misyon kontrol kadar güvenli modda girdi. Ne yazık ki, toz ön birleştirme ile harap oynamaya devam etti ve 29 Rosetta uzay aracının aletleri korumak için geri güvenli modda girdi. Son haberlere itibariyle Rosetta tam operasyonlara restore edilmiş fakat ESA bilimsel misyonunu sürdürme bir süre alacaktır söylüyor. 1 Nisan'da, görev kontrol başarıyla 140 km (87 mil) kadar 400 km (250 mil) bir yükseklikte sonda getirdiği bir manevra yürütmek mümkün oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder