20 Temmuz 2015 Pazartesi

Yeni örnekleme cihazı kan testleri iğnesiz yapmak için söz

Onlar neden Ağrı küçük ve kısacık olsa da, bir sürü insan hala iğne hakkında oldukça rahatsız edici bir şey bulmak. Bu rutin bir kan testi yapılması söz konusu olduğunda, ABD merkezli bir şirket Tasso A.Ş., bu tatsız alçaklar tamamen denklemden çıkarılabilir inanmaktadır. Onun pinpon topu büyüklüğünde HemoLink kan örnekleyici evde hasta tarafından işletilen ve işini yapmak için iki dakika kol veya karın cildine karşı yerleştirilmek üzere sadece ihtiyacı olabilir.

HemoLink kökleri Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde Microfluids içinde Tasso kurucu araştırma geri izlenebilmektedir. Bu tıbbi cihaz başlatma tümör hücrelerini, bağışıklık hücrelerini ve vizyonları dolaşımdaki gözlemler Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) için ABD fon 3 milyon dolar aldı, sadece olan Tasso Inc.'in başlangıçlar olurken burada oldu.

HemoLink düşük maliyet kadar az altı enjeksiyon kalıplı plastik parçalar yapılmış tek bir cihaz olarak dizayn edilmiştir. İçinde kılcal eylem olarak bilinen bir süreçte, küçük bir tüp içine küçücük açık kanallardan çekilecek küçük bir kan örneği sağlayan bir vakum vardır. Bu işlem, daha yerçekimine karşı, küçük sıvı akımlarının akış dikte kuvvetlerinin mümkün olmaktadır. "Bu ölçekler ise, yüzey gerilimi yerçekimi üzerinde hakim ve bu olursa olsun cihazı tutun nasıl kanalda kan tutar," Tasso A.Ş.'nin başkan yardımcısı ve kurucularından Ben Casavant diyor.

Cihaz analizi için bir laboratuara gönderilecek kapalı edilmeden önce, kolesterol, enfeksiyon, kanser hücreleri ve kan şekeri gibi şeyler için sınamak için yeterli kan etrafında 0.15 kübik santimetre, çizebilirsiniz. Şirket hedef pazar Cihaz hastanın kendi kan örnekleri alabilir kullanmak kadar basit olmak, kan örnekleri düzenli olarak alınan, ancak sürekli gereken kişiler olacağını söylüyor. "Biz kanser veya kronik bulaşıcı hastalıkları izlemek için yarı sık ya da seyrek test etmek gerekir insanlar olarak bizim uzmanlık bakınız, örneğin," Casavant diyor. DARPA adlı para kanın korunması ilerleyen doğru gidecek. Ajans 140 ° F (60 ° C) bir hafta yaşayabilir böylece kan stabilize noktasına ulaşmak için umut ediyor. Bu pahalı soğuk zincir taşıma ihtiyacını ortadan kaldıracaktır. Tasso Inc. bu neticelenen ise 2015 yılında piyasaya HemoLink getirme umutları ile, bu yılın sonunda onay için ABD Gıda ve İlaç İdaresi uygulamak planlıyor, faydaları iki kat olabilir: iğne için ağrı hafifletilmesi fobik hastalar ve sağlık ucuz ve doktora sayısız geziler ortadan kaldırarak daha erişilebilir hale getirmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder