24 Temmuz 2015 Cuma

Hassas planet lander

Daha iddialı gezegen misyonlar beklentisiyle, Mojave, California Masten Uzay Sistemleri ile işbirliği içinde Pasadena, Kaliforniya, NASA'nın Jet Propulsion Laboratory (JPL), kısa bir süre önce Özerk Descent ve Ascent Powered uçuş deneme ortamı kullanarak yeni iniş teknolojileri test edilmiştir (ADAPT ). Çok daha büyük bir hassasiyetle Mars ve diğer gezegenlerde iniş için yeni sistemler geliştirmeye yönelik, yeni bir görüntüleme iniş sistemi ve algoritma iki başarılı uçuşlarında gösteri aracı kullanılarak test edildi.

Uzaydan Dünya'ya bir hassas iniş yapma önemli bir başarıdır, ama zemin kontrolü, GPS, navigasyon veya işaretleri yararına olmadan başka bir gezegende bir robotik prob iniş için, bu tamamen başka bir mesele var. Önceden programlanmış talimatlar ve onboard araçlara dayanarak, gibi landers Merak mil kare yüzlerce kapsayan elips amaçlayan razı olmalıdır. Landers navigasyon kontrol etmek için görüntüleme sistemleri dahil değildir çünkü Ayrıca, onlar tam anlamıyla kör uçuyor.

JPL göre, ADAPT platform Mars iniş yüksek hızlı, düşük irtifa iniş oranlarını yaklaşık olarak Masten XA-0.1b "Xombie" dikey fırlatma, dikey iniş yeniden kullanılabilir roket dayanmaktadır. Son testler için, özerk gerçek zamanlı olarak kendi hedef üzerinde sıfır ve iniş sitesine yönlendirmek için tasarlanmış yeni teknolojilerin bir çift ile teçhiz edilmiştir uyarlayın.

Lander Görüş Sistemi (LVS) yerini belirlemek için arazi göreceli navigasyon kullanır. O iniş noktasına yönlendirmek için kendi hafızasında olanlar karşılaştırır görüntüleri bir dizi, yakalayarak yapar. Yakıt Optimal Büyük aktarmalar JPL ve Texas at Austin Üniversitesi tarafından geliştirilen (G-FOLD) algoritması, Rehberlik iniş ve pilotlar o ileri zanaat gerçek zamanlı olarak en iyi yolu hesaplamak için sensör bilgileri onboard kullandığı . Buna ek olarak, JPL G-FOLD itici gelen maksimum performans için yörüngesini seçer söylüyor.

NASA Edwards Hava Kuvvetleri Üssü, California'daki uzay ajansı Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi'nde 4 Aralık ve 9, 2014 tarihinde ADAPT iki test uçuşları gerçekleştirdi. Bu esnada, platform kullanarak LVS ve G-kat inen önce 1.066 ft (325 m) yükseklikte ulaştı. Bu ped 984 ft lansman sitesi (300 m) doğuda bir hassas iniş yapmak için roket sağladı.

"Bu güvenli ve hassas Mars iniş için gelecekteki yetenekleri ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil ve giriş, iniş ve uzay aracının iniş için yeni teknolojilerin hızla, düşük maliyetli doğrulama için son derece etkili bir yaklaşım gösteriyor," Chad Edwards, şef diyor JPL'de Mars Keşif Müdürlüğü teknoloji uzmanı. "Bu aynı teknoloji değerli aya iniş uygulamaları, asteroitler ve diğer ilgi alanı hedefleri var."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder