10 Temmuz 2015 Cuma

Neredeyse evrensel SERS sensörü biz küçük şeyler sniff nasıl değiştirebilir

Elektrokimyasal verilere dayalı sahte tablolar belirlenmesi sağlıklı olanları bir denizde kanserli hücreleri vurgulayarak , ve gıda örneklerinde bakteri farklı suşları tanımlayan yüzey aktif Raman spektroskopisi (SERS), sadece daha fazla hale gelmiştir, bir sensör sisteminin tüm örnekleridir -Özelleştirilebilir hassas bizim arzu olarak, anlık bilgiler artmıştır. Ancak, teknoloji kullanılan çipler oluşturmak zor ve pahalı olduğu için büyük ölçüde belli bilinen madde için kullandığı sınırlı, ticarileştirilmesi başarısız oldu ve kullanımına bağlı tüketilir. Buffalo Üniversitesi (UB) gelen bir ekip tarafından yönetilen araştırmacılar çevremizin güçlü analizi için daha fazla fırsat açılması, aynı zamanda düşük maliyetli olduğunu neredeyse evrensel alt tabaka ile nano ölçekli sensörleri değiştirmek hedefliyoruz.

SERS yüzeyde anlamak için karmaşık olmasına rağmen, kamu sağlığı ve güvenliği, tıp ve araştırma gıda toksinleri ve diğer uygulamalar belirlenmesi, patlayıcılar için test kritik bir parçasını oluşturur. tekniği, lazer ışık dalga uzunluklarını değiştirerek ve (ad SERS in "Yüzey") yanıtı arttırmak için tasarlanmış bir yüzey ile etkileşim ile uyarılan kimyasal bileşiklerin eşsiz bir elektromanyetik özelliklerine dayanır. Her benzersiz bir bileşik etiketleme kimyasallarla örnek doping veya büyük bir örnek sahip zorunda güvenmek zorunda kalmadan insan gözüne görünmez olan bileşikler arasındaki ayırt edebilirsiniz farklı bir spektral parmak izi ve böylece bir endüstri araştırmacı vardır.

Oysa, ticari çip üzerinde mevcut şu anda en yüzeyler veya substratlar birden bileşikler ile çalışan bilim adamları tüm örneklerini tanımlamak için birkaç cips gerekebilir, yani ışığın sadece bir dalga boyu için optimize edilmiştir. Bu da doğaları gereği birden yüzeylerde test gerektirir anonim örnekleri tespit yeteneği yok sayar. Çin'de UB ve Fudan Üniversitesi'nden ekip araştırma "tuzakları" ışığın geniş en sık 450 ile 1100 nm arasında, SERS analizinde kullanılan genişbant nano ile bir alt tabakayı tanıttı. Yüzey, ince gümüş veya bir ayna alüminyum hareket ve bir dielektrik silika veya rasgele uygulanan gümüş nanopartikülleri bir katmanından "ayna" ayıran alümina tabakasının bir film oluşmaktadır. Bu yapı aynı zamanda pahalı taşbaskı yapım tekniklerini önler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder