15 Temmuz 2015 Çarşamba

Yeni Ufuklar güvenlik sistemleri ilk kez bir araya Plüton'un uyduları fotoğraflarını

Biz Pluto güvenlik sistemleri tarihsel uçuşu için gün saymak gibi, NASA'nın Yeni Ufuklar sondası cüce gezegenin sisteminin tüm üyelerin görüş içinde taşındı. Bu en küçük uyduları Kerberos ve Styx ilk görüntüleri döndürmek için etkin ve bilinmeyen aylar ve halkalar için uzay aracının avı başlangıcını işaret eder olmuştur. Kerberos ve Styx Pluto yörüngede beş bilinen ayların ufak ve ufak bulunmaktadır. İlk 2011 yılında Hubble Uzay teleskobu tarafından tespit Kerberos, (9.7 ve 32 km) Mil 6 ila 20 çapı olduğu düşünülen ve 32 gün içinde Gezegenimizi çevreleyen edilir. Ayrıca Hubble tarafından 2012 yılında keşfedilen Styx, 20 gün boyunca Plüton yörünge ve (7 ve 21 km) Mil dört ila 13 çapındadır.

Bu ayların görüldüğüne Pluto Yeni Horizon ilk fotoğraf serisi ve onun uyduları mermi dışarı, iyi, biz bugüne kadar zaten biliyor olanlar. Şubat ayında 9.5 yıllık yolculuğun ardından sonda onun Uzun Menzilli Keşif Imager (Lorri) kadar ateş ve geri göndererek şeyler başladı Pluto ilk belirti ve en büyük ayı, Charon . Daha küçük uyduları ve Snaps Nix ve Hydra bir yaptığı gibi yakında takip gezegenin renkli görüntü kendisi Plüton'un ilk renkli fotoğraf yaklaşımına uzay aracı tarafından çekilen.

görüntüler Soldaki resimde yukarıda görüldüğü gibi, kombine ve sonra Pluto ve Charon kör parlamasını yumuşatmak için işlendi beş 10 saniyelik pozlama, inşa edildi. Bu aynı zamanda büyük kardeşleri Nix ve Hydra ile birlikte, yörüngede küçük uyduları Kerberos ve Styx görselleştirmek, parlak arka plan yıldızlı deniz kaldırıldı. "Yeni Ufuklar keşif eşiğinde şimdi," Boulder, Colorado Southwest Araştırma Enstitüsü'nden misyonu bilim ekibi üyesi John Spencer, diyor. "Biz Pluto yaklaştıkça uzay aracı herhangi bir ek uyduları gözlemler, onlar hiç kimse daha önce görmediği dünyaları olacak.

" Bundan başka yeni uyduları arasında tökezleyerek ihtimaline, Yeni Ufuklar ayrıca yolunu engelleyebilecek bilinmeyen halkalar için bir göz tutmak olacaktır. Temmuz 14 7.750 mil (12.500 km) mesafede Plüton geçmek gelince, kameralar, spektrometre ve diğer bilimsel aletler kullanacak sonda Plüton'un atmosferi ve Charon kendine özgü bir atmosfere sahip olabilir olasılıkları incelemek için. Oradan çalışmaya devam edecektir Kuiper Belt .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder