8 Temmuz 2015 Çarşamba

Mürekkepsiz baskı renkleri üretmek için güvenlik sistemleri nano ışığı

Nanometre güvenlik sistemleri boyutunda metamalzemeler kullanarak, Bilim ve Teknoloji Missouri Üniversitesi araştırmacıları renkler üretmek oldukça mürekkep uygulama daha, ışığın manipülasyon kullanan görüntüleri yazdırmak için bir teknik geliştirdi. Bu "hayır-mürekkep" baskı yöntemi sadece 50 mikrometre genişliğinde Missouri S & T, atletik logosunu üreterek ortaya konmuştur.

Normal renkli baskı, çeşitli yarı saydam mürekkepler bir resmin çeşitli tonlar üretmek için birbirinin üstüne uygulanır. Missouri S & T tarafından geliştirilen tekniği olarak, mürekkep yerine, microminiature delikler 45 nanometre kalınlığında bir silis filmi ile ayrılmış gümüş iki ince filmlerinden oluşan bir çok-tabakalı yapı yapılır. sadece 25 nanometre derin gümüş film, en üst tabaka odaklanmış iyon demeti freze mikroimalat işlemi kullanılarak minik deliklerle delinmiş.

Bu yöntemi kullanarak, araştırmacılar, çeşitli dalga boylarında ışık istenen emilimine karşılık gelen (45 ila 75 nanometre arasında değişen), farklı çaplara sahip delikler oluşturulur. Bunun gibi, yansıtılan ışığın yerine mürekkep ile farklı renkler yaratmak için belirli frekanslarda logosu üzerine araştırmacılar hayvanlar parlayan yanmaz. Bu nano ölçekli "renk paleti" malzemede delik fiziksel özellikleri doğru bir S & T, atletik logosunu yeniden görüntülenen renk tespit anlamına geliyordu.

"Karışık renk pigmentleri kullanıldığı bir mürekkep püskürtmeli veya laserjet yazıcı, baskı süreci aksine, bizim yapısal baskı sürecinde kullanılan renk mürekkep var - ince metalik katman üzerinde yalnızca farklı delik boyutları," Dr Jie Gao, asistan profesör söyledi Missouri S & T mekanik ve havacılık mühendisliği.

Bu renk sağlamak için kullanılan nano delikler sadece bir elektron mikroskobu yardımıyla görülebilecek kadar küçük, ama onlar araştırmacılar, S & T logosu standart renkleri için izin ve ayrıca dört yeni renkler üretmek için ışığı işlemek için turuncu bir işareti, bir donanma mavisi "Missouri" Bir kırmızı "S" ve "T" ve mavi kazma sembolü yapmak. Sandviç gümüş / silika malzemesi gibi davranır gibi plasmonik cihazın, Missouri S & T ekibi gibi malzemelerin mekanik renkli baskı geleneksel renkli baskı çok daha yüksek bir baskı çözünürlüğü sağlar inanmaktadır. Araştırma gümüş film yüzeyi üzerinde düzenli delikler yüzey plazmon Polarizasyon (metal bir dielektrik ya da metal-hava ara yüzeyi boyunca hareket elektromanyetik dalgaları) uyarma sağladığını göstermektedir ve optik manyetik dipol rezonans oluşturmak olmasıdır hangi mükemmele yakın ışık emilimi ve malzeme önemsiz yansıması sonuçlanır.

Fonksiyonları ya da henüz doğada bulunmayan bir şekilde hareket fenomeni sağlayan maddelerin bir kombinasyonu olarak, baskı alt-tabaka, aynı zamanda, bir olduğu metamaterial. örneğin, kendine özgü özellikleri bu nano alanlarında daha önce mümkün olmayan bir şekilde kullanılmak üzere izin verebileceği görsel sanatlar, güvenlik etiketleme ve bilgi depolama. Araştırmacılar ayrıca baskı, böyle bir yöntemi de standart baskı yöntemleri ile ilgili olarak azaltılmış malzeme sayımı yol açmalıdır ve daha düşük maliyetler, daha kolay geri dönüşüm ve görüntü üreme yüksek sadakat ve istikrara yol açabileceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder