17 Temmuz 2015 Cuma

Ikea Haçka modüler mutfak kullanıcının ihtiyaçlarına adapte

Lund Üniversitesi bir grup öğrenci kullanıcılarının tercihine kesmek olabilir bir mutfak yarattı. Ikea Haçka geleceğin mutfaklar için fikirler aradı "Konsept Mutfak 2025" projesine bir tepki idi. Bu değişiklik ve kişiselleştirme için izin hedefleniyor.

Konsept Mutfak 2025 IKEA, IDEO, Endüstriyel Tasarım Lund Üniversitesi ve Teknoloji Eindhoven Üniversitesi tarafından ortaklaşa teslim edildi. 2013 yılında başlayan ve 18 aylık bir süre içinde çalıştırıldı. Üniversitelerin öğrencileri yemek ve pişirme konusunda bizim davranışlarını araştırmak ve buldukları ihtiyaçlarına göre geleceğe yönelik bir mutfak tasarımı istendi. Fikir Haçka mutfak yaratıcıları, yani Linus Hagberg, Philipp Sussmann ve Niklas Papen, araştırmalarında belirgin, açık ve büyüyen trendlerden biri onlara kendi yapmak ürünlerini değiştirmek için insanların arzusu olduğunu açıklar. Ikea şu anda iyi tasarlanmış ve uygun fiyatlı ürünler sunmaktadır öğrenciler savunuyorlar, ama kitle üretilen ve mutlaka bireysel kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak olamaz olanlar.

Bu düşünce ile, Hagberg, Sussmann ve Papen kolayca kesmek ve adapte edilmesi için tasarlanmış bir sistem oluşturduk. Ahşap uzunlukları 1-cm önceden batan kesme hatları ile işaretlenmiştir (0.4 inç) aralığı, dört farklı metal bağlantı tipleri birlikte ahşap farklı bölümleri bağlamak için temin edilmiştir ve ahşap, önceden delinmiş delikleri basit bir yapı elde . Sistemin esnekliği, çeşitli çekirdek birimleri için izin verir, diğer Ikea birimleri veya üçüncü taraf birimleri nihai mutfak tasarımına entegre edilecek. Araçları ve bileşenleri küçük bir seçim kullanarak, mutfak tam bireysel kullanıcı ihtiyaç duyduğu sağladığını oluşturulabilir. Ikea Haçka kavramı şu anda Milano'da #IKEAtemporary sergilenmektedir ediliyor. Aşağıdaki video Ikea Haçka kavramının kısa bir bakış sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder