28 Haziran 2015 Pazar

Yaprak 56 megapiksel AFI 10 orta format dijital fotoğraf

1 Ağustos 2008 Biz haberini getirdi Hasselblad'ın 50 megapiksel H3DII-50 şimdi Yaprak 56 megapiksel AFI 10 orta format dijital fotoğraf makinesini duyurdu - ayın başlarında. Afi 10'un Gerçek Geniş Çerçeve (TWF) 56x36 mm sensör 6x6 sensör alanının genişliği boyunca 56 megapiksel çözünürlük sunuyor. 10 kamera geri AFI 10 görüntüleme modülü ve Aptus bulunan bu teknoloji, aynı zamanda 80'den fazla geniş formatlı kameralarla uyumludur. Ayrıca gemide portre çekimleri çekerken artan istikrar ve konfor sunan, kullanıcı bir düğmeye basarak portre ve manzara yönelimleri arasındaki sensörü takas sağlar Verto lakaplı Yaprak dahili sensör rotasyon teknolojisidir.

31 Temmuz Tüm sanatçılar kendi çalışmaları için acı 2008, çok az başarılı olmak ve ne yazık ki, hatta daha az sanatçı kendi hayatında başarılı olmak. Tuval fiyat göz önüne alındığında, pek çok resim ikinci kez boyalı ve sanatın birçok ünlü eserleri hala aynı sanatçı tarafından önceki çalışmaları gizlemek. Şimdi sinkrotron radyasyona bağlı X-ışını floresans spektroskopisi dayalı yeni bir tekniktir, tam renkli altına ve büyük ölçüde gelecekte sanat eserleri 'boyalı üzerinde "diğer çalışma kolaylaştıracak tablolar tanıtıyor. yeni teknik geçenlerde altında bir kadının portresini ortaya, Vincent van Gogh resim "Grass Patch" ilk defa uygulandı. Şimdiye kadar, teknik genellikle resimlerinde gizli katmanlar kendi sınırlamaları vardır konvansiyonel röntgen grafisi, olmuştur ortaya çıkarmak için kullanılır.

Delft Teknoloji Üniversitesi (Hollanda) ve Anvers Üniversitesi (Belçika) üyelerinin de bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Vincent van Gogh Çimen boyama başlıklı Patch ilk kez bu tekniği uygulanmış başarıyla. Onun sanat için acı ötesinde, dünyanın en tanınmış Post-Empresyonist ressam Vincent Van Gogh hayatının en akıl hastalığı mücadele. O çok ünlü resim üretti rağmen, o en iyi şarkısı Don McLean tarafından eulogized ediliyor tanınır Vincent ve ustura ile dost izlenimci ve arkadaşı Paul Gaugin tehdit sonra pişmanlık belirtisi olarak kulağını kesmek için. Müthiş eğlenir yetenekli, Van Gogh yaygın hayatı boyunca takdir değildi ve bir kez ünlü, "dedi bir acı yaratık olarak, ben benden daha fazla şey olmadan yapamaz - hayatım bir şey -. Oluşturmak için güç" Nitekim, Van Gogh o yaş 27 yıl ve 37 ° intihar dek bir sanatçı olmaya karar vermedi, dolayısıyla da yoksulluk içinde bir sanatçı olarak hayatının çoğunu geçirdiği ve düzenli sanat eserleri önceki repainted - Uzmanlar yaklaşık bir tahmin Onun erken resimlerinde üçüncü bunların altında başka kompozisyonlar gizlemek. tahribatsız X-ışını analizi gelişmiş bir formu vasıtasıyla Vincent Van Gogh'un resim 'Çimen Patch' analizi manzara boyalı olduğu üzerinde Van Gogh tarafından da, eşi görülmemiş detaylara orijinal portre ortaya koymaktadır. sinkrotron ışınımı kaynaklı X-ışını floresans spektroskopisi dayalı yeni teknik, gizli resim bu tür ortaya koymaktadır. genellikle konvansiyonel röntgen grafisi olarak resimlerinin gizli katmanları ortaya çıkarmak için kullanılan teknikler, onların sınırlamaları vardır.

Birlikte Hamburg Deutsches Elektronen-Sinkrotronu ve Kröller-Müller Müzesi, TU Delft malzeme uzmanı ve sanat tarihçisi Dr. Joris Dik ve Üniversite Antwerp kimya profesörü Koen Janssens uzmanları ile bu nedenle farklı bir yaklaşım benimsemeye seçti. Resim bir senkrotron radyasyonu kaynağından bir X-ışını demetine maruz bırakılır, ve boya tabakalarının floresan ölçülür. Bu teknik, ölçülen floresan, her bir kimyasal element için özel olan önemli bir avantaja sahiptir. Atomun (örn kurşun veya cıva) ve ayrıca bireysel boya pigmentleri her tür nedenle ayrı charted olabilir. Sinkrotron radyasyon kullanmanın avantajı boya üst tabakalar daha az bir dereceye kadar ölçümlerini deforme olmasıdır. Ayrıca, ölçüm hızı nispeten büyük alanlar görüntülenmiştir olanak veren yüksektir. Çimen Patch, 1887 yılında Paris'te Van Gogh'un boyalı ve Kröller-Müller Müzesi aittir. Önceki araştırmalar şimdiden boyama arkasında bir baş belirsiz hatlarını bulmuşlardı. Bu yoğun ama çok küçük X-ışını demeti kullanarak Hamburg'daki Deutsches Elektron Senkrotronu DESY de Sinkrotron Radyasyon kaynağı DORIS de tarandı. İki gün boyunca, kadının başının imajını kapsayan alanı 17.5 x 17.5 cm boyutlarında, tarandı. Ölçümler benzersiz ayrıntılı olarak gizli resim yeniden araştırmacıların sağladı. Özellikle (belirli boya pigmentleri itibaren) elemanları cıva ve antimon dağılımı kombinasyonu üzerine boyanmış portrenin bir 'renkli fotoğrafı' sağladı. yeniden daha Van Gogh'un çalışmalarının evrimini anlamak için sanat tarihçileri sağlar. uygulanan teknik diğer birçok gizli resimlerinde araştırma için önünü bekleniyor.