28 Haziran 2015 Pazar

A (dijital) resim bin kelime söyler

23 Eylül 2008 Araştırmacılar aceMedia Avrupa'da projenin artık dijital dosyaları içerik bilgileri, metadata ve otomatik görüntü hakkında kelime aranabilir veri üreten bir istihbarat tabaka ile gelip görebiliyordu aranabilir görüntüler oluşturmak için yollar üzerinde çalışıyoruz. Aranabilir görüntüyü elde etmek için, proje, yeniden kullanılan geliştirilmiş ve bir resim hakkında büyük ölçüde zenginleştirilmiş içerik bilgi vermek teknolojilerin bir dizi birleştirdi. Böyle bir teknoloji gibi doku, kenar ve şekli hakkında gökyüzü, deniz, kum ya da muhtemelen kar ve bilgi olabilir renk tutarlı alanlar olarak düşük seviyeli görsel tanımlayıcılar, belirleyebilir yazılımdır. Böyle bir görüntünün üst kısmındaki mavi tutarlı alanlar gökyüzü olması muhtemeldir, ya da plaj ve kar aynı görünmesini olası gerçeği olarak etki ontolojilerinde düzenlenen bağlamsal kuralların setleri (düşük seviyeli tanımlayıcılar birleştirerek görüntü), veri, zengin bir bilgi kaynağı dönüştürülebilir.

Yararlı bilgi haline düşük seviyeli tanımlayıcıları dönüştürme büyük zorluklar teşkil etmektedir. Bunu başarmak için, düşük seviye tanımlayıcıları gelen veriler de, bazı fotoğraf makinelerinde ticari bugün mevcut olan yüz dedektörleri türlü gibi belirli dedektörleri, elde edilen sonuçlar ile kombine edildi. Kullanıcılar kişiselleştirilmiş dosyalama sistemi oluşturmak için kendi kişisel tercihler, profil ve politikalarını tanımlayan kurallar şeklinde bilgi başka bir katman ekleyerek, aynı zamanda onların düşeni edebiliyoruz. Kolay arama etkinleştirmek için, doğal dil işleme teknikleri de bir görüntü ararken gündelik dili kullanmak, yani kullanıldı. Araştırmacılar PC'ler, cep telefonları ve set-top kutuları dahil olmak üzere ev ağ aygıtları, bir dizi otomatik içerik paylaşımı ve daha kolay içerik yönetimi faydalarını göstermek için bir Özerk İçerik Varlık (ACE) Çerçevesinde birlikte teknolojileri kendi dizi çekti. Çerçevesini kullanarak, ACE onlar görüntü dosyasının bir parçası haline böylece kurallara metadata ve içerik tüm bilgileri içeren oluşturulabilir. Ölçeklenebilir video codec, dijital video klipler aranabilir içerik eklemek için geliştirilmiştir.

AB destekli projede geliştirilen teknolojilerin önümüzdeki beş yıl içinde kullanımda olabilir Yiannis Kompatsiaris, aceMedia kurşun araştırmacılardan birine göre göre, ticari şirketlerin bir dizi ilgi yarattı ve oylandı. AceMedia projenin vizyonu her genel bilgiler bulmacanın bir parçasını teslim teknolojileri birleştirmek iken, onlar Kompatsiaris göre birbirine bağımlı değildir. "Biz aceMedia geliştirilen araçlar, birçok kavram ve birçok ortamlarda büyütülebilir" dedi.